Cu toate că în percepţia colectivă circul reprezintă ceva cu clovni, animale şi nişte iluzionism, când mergi la un spectacol de la Globus îţi dai seama că înseamnă mai mult de atât. Probabil din cauza asta circul bucureştean se numeşte Circ and Variete Globus. Pentru că se cântă, se dansează şi se spun poveşti.

circ1

Weekend-ul trecut am fost la spectacolul numit Galele Circului, un spectacol în care sunt aduse împreună  pe scenă cele mai bune 12 momente ale anului 2012.

circ2

De la dresură de animale, la acrobaţii, iluzionism sau patinaj acrobatic. Cu băieţi musculoşi, fete drăgute şi animale mari şi periculoase care execută tot felul de giumbuşlucuri. Adică să se bucure şi copiii şi mamele şi taţii 🙂 Mai ales că se poate merge în weekend, exact când e perioada moartă a zilei, de la ora 15:00.

circ3

E de lăudat de se întâmplă la Globus, mai ales că au de luptat cu 2 probleme destul de mari : lipsa fondurilor şi circurile ambulante care le fac concurenţă. Dar cu toate astea, spectacolele lor sunt foarte bine şi profesionist realizate, cu toate că echipa de artişti este destul de mare şi necesită multă muncă de coordonare.

circ4

Am fost şi anul trecut, am fost şi anul ăsta şi o să mă mai duc. Pentru că uneori e sănătos să te rupi de vârstă pentru 2 ore şi să redevii copil.  Şi pentru că în pregătire e un nou spectacol care se numeşte “Profeţiile Mayaşe”, care se anunţă interesant.