Prima zi de Timişoara Brands Tour!

Articol din categoria: andreiu

Deşi se anunţa o zi lejeră, prima zi de tur a  fost intensă şi solicitantă. Cam ce s-a întâmplat azi:
-întalnire cu primarul Robu. Carismatic omul, conectat la timpurile pe care le traim, el comunică pe online, vrea să facă ceva proiecte interesante pe aici care sa ajute la dezvoltarea urbei. De menţionat este faptul că bugetul pentru cultură a crescut anul ăsta cu 43% faţă de anul trecut. Deci se poate!
-vizită la clubul de rugby RCM Universitatea de Vest Timişoara, campioana en-titre a României, discutat cu jucătorii şi antrenorul despre club, strategie, obiective şi greutăţile întâmpinate. Bineînţeles că, ca peste tot aproape, infrastructura dă cele mai mari bătăi de cap. Dar atmosfera e foarte bună la echipă 🙂
– vizită la BC Timba, a doua echipă de baschet a oraşului. O echipă născută din pasiunea unor oameni pentru baschet, un club cu ambiţii mari pe viitor şi care nu are o echipă aşa cum scrie în cărţi, ci are o mare gaşcă de oameni care fac totul pentru echipă. De la management, la antrenor şi jucători, toată lumea trage pentru Timba. Am încins şi un meci, am ieşit gâfâind de pe teren şi m-am simţit un pitic şchiop pe langă jucători.
– vizită la ACS Poli Timişoara, echipa de fotbal a oraşului, care joacă în liga secundă şi are ambiţii mari de promovare în primul eşalon. Surpriza a fost să îl văd pe Ovidiu Petre în faţa noastră, povestind despre club, planuri şi ambiţii. Am povestit cu el un pic despre ce înseamnă fotbalul pentru oraş, cum se încearcă reclădirea echipei şi de încercarea lor să atragă oamenii înapoi pe Dan Păltinişanu. Poate o dată cu promovarea în Liga I se vor întoarce şi spectatorii pe stadion. Chiar le doresc succes, pentru că la Timişoara mereu a fost un public de invidiat.
-apoi am povestit un pic despre ambiţia Timişoarei să devină capitală cultural europeană în 2021. Am aflat câtă muncă e în spate, cât durează dar şi ce complicat e tot sistemul de evaluare-selecţie. Foarte foarte mult de muncă.
– am încheiat prima zi de tur la Mega-Group, partener Peugeot România, care are un service super bine dotat, ce acoperă nevoile de reparaţie pentru aproape toate mărcile de maşini, nu numai Peugeot. Şi am mai aflat că un vopsitor de acolo lucrează cu vreo 65.000 de culori. 65000, da? Foarte tare, am rămas cu gura căscată.

Cam ăsta e rezumatul, urmează să povestesc şi pe larg despre cele de mai sus, dar pe viitor. Acum mă duc să mănânc ceva şi să beau o bere!

Seară bună şi vouă! Ciao!

 

Acest proiect este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara.

Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașArsenal ParkBC Timba TimișoaraREC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.

Parteneri de mobilitate: Peugeot România.

 

Parteneri: PRbetaAsociaţia Timișoara Capitală Culturală EuropeanăPorsche TimișoaraAmvest,  Restaurant Belvedere.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    din aia 43% cu care a crescut bugetul culturii pe anul 2013 cat s-a dus la catedrala vietii??? chiar era nevoie de trepte de 100.000 de euro??????? mai da-le dracului de scari!

  2. #2 Comentariu nou

    Imi place cum suna „atmosfera e buna la echipa”.
    timisoara merita sa fie capitala europeana. Intotdeauna mi-a placut. Desi au trecut multi multi ani de cand am vizitat-o.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.