Și totuși, cu copiii ce aveți?

Articol din categoria: liliput

Vineri la protest am fost să strâng semnături pentru #fărăpenali. Ajung pe la 4 în piață, trebuia să vină și fetele, să stea un pic pe acolo. Văd că pe la 4:30 încep jandarmii șă arunce câte un puf de spray și le zic să se ducă acasă de la creșă, că nu are ce căuta kiddo în gaze lacrimogene.

Eram acolo, la 16:30 au început cu gazele, da? Ei bine, la 8, când am plecat eu era plin de copii în piață. Sâmbătă seara la fel, la ora 11 noaptea, plin de copii. Și nu măricei, plini de copii mici, de sugari, toddlers, d-ăștia mici.

La Summerwell la fel. Foarte mulți copii pe acolo ( foarte mișto spațiul de joacă de lângă intrare, btw), dar ce mi-a atras atenția au fost copiii din zona scenei, fără căști.

Și acum stau și mă întreb cu ce au greșit copiii ăia? Știu, e nasol să mă bag în felul cum își cresc alții copiii și că nici mie nu-mi convin mereu sfaturile de la alții, dar e chestie de integritate corporală și sănătate.

Gazele lacrimogene fac destul de mult damage, mai ales la un copil de câte luni/ani, care este într-un proces continuu de formare și dezvoltare și sistemul imunitar e soft. Gazele de fumigene/petarde la fel. Bașca, îți mai vine și ceva aruncat de vreun smimtit în copil.

Muzica foarte tare poate afecta auzul. Sau poate provoca leziuni ale timpanelor, care nu se prea vindecă. Înțeleg, să se învețe de mici cu evenimentele, dar o pereche de căști pentru copii e până în 150 de lei. Adică mai ieftin decât o consultație la Medlife, la pediatrie, ca idee.  De ce să îți asumi un risc inutil?

Poate sunt eu paranoic, poate îmbătrânesc prea repede, habar n-am. Nu am pretenția să fiu părintele perfect, sigur greșesc în multe aspecte care țin de creșterea copilului, dar încerc cât pot de mult măcar sănătatea să i-o țin întreagă. Cât de mult se poate la vârsta asta, în condițiile date și în orașul ăsta.

 

 

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Total de acord cu tine. Am avut o mică intenție să merg și eu cu bulina la prânz, dar parcă toată lumea a simțit că ceva nu va fi ok și am hotărât că e mai bine să rămânem acasă (a mers domnu’ ca reprezentant al familiei). Și bine am făcut 🙁
  În altă ordine de idei, sunt ok căștile alea pe care le-ai recomandat? Caut și eu să iau dar nu-mi dau seama după ce criterii să evaluez. Am văzut că pentru bebei mai mici sunt astea cu bandă așa, oare nu le alunecă de pe cap, că pe capul fiică-mii nu stau nici bentițele.
  BTW, dacă nu ai bani să cumperi, a apărut acum un magazin de unde se pot închiria chestii pentru copii – http://rent4baby.ro.

  • #2 Comentariu nou

   noi avem rosii, dar sunt foarte ok

 2. #3 Comentariu nou

  probabil din dorința de a auzi _uite ce părinți cool sunt ăia_.

 3. #4 Comentariu nou

  Ba omule , atata poti? Adica daca nu ai bani inchiriezi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.