Prima ședintă cu părinții

Articol din categoria: liliput

„ – nu ascultă deloc de noi!” „ – se bate cu ceilalți copii” „face numai prostii!” „să știți că fără pedepse nu merge!” ”„un tras de urechi din când în când poate îi mai bagă mințile în cap”

 

Astea de mai sus le auzea taică-miu încă de când eram la cămin. Nu am fost cel mai cuminte copil dar nici n-a avut cineva răbdare cu mine. Comentai sau erai obraznic, ți-o furai imediat. Ultima oară mi-am furat-o în liceu, de la directoarea adjunctă, care mi-a smuls părul perciunilor pentru ceva motiv. În fine, au trecut, dar au lăsat semne.

Azi am avut prima ședință cu părinții. Am fost cu Mariana și am discutat cu două dintre fetele de la creșa unde merge kiddo. Ele i-au spus „evaluare”, pentru mine a fost ședință.

Semnele de care vorbeam mai sus m-au făcut să mă duc cu așteptări ciudate, gen să aud și critici și plângeri și nemulțumiri. Că na, așa e scris în codul subsemnatului, mereu tre să fie și ceva rău.

Când colo s-a discutat foarte normal, relaxat, despre progresele copilului, despre lucrurile pe care le face bine, lucrurile pe care le face conform cu vârsta și lucruri sau activități pe care trebuie să le dezvolte. Super pe constructiv și super pe pozitiv totul. Poate o fi pasiune, poate o fi tact, poate o fi talent pedagogic.

Nu vreau să zic nimic cu textul ăsta decât că, 14 ani mai târziu, prima interacțiune cu sistemul educațional a fost una super plăcută și, deși poate părea greu de crezut, din 89 încoace, s-a schimbat extraordinar de mult mentalitatea. Se acordă atenție, există răbdare, există deschidere, susținere și proactivitate. Sau poate suntem doar noi norocoși și am găsit creșa cea mai bună din oraș. Dar nu am nici o grijă pentru copil, că nu ar beneficia de tot ce are nevoie.

Și da, am avut emoții de curgeau apele de pe mine ca la duș, mi se pare că am ajuns prea repede aici.

P.S: pentru cei interesați, vă pot da contactul creșei în privat

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Da, la creșă și la grădiniță e ok acum.
  Câteodată și în clasele 1-4.
  Dar începând cu a 5-a.. „sunt obraznici”, „au atitudini care frizează impertinența”, „se fură din penare”, „vor fi pedepsiți exemplar” etc.
  Murături umblătoare.

 2. #2 Comentariu nou

  Neata, imi dai, te rog, contactul cresei? Suntem in cautari si nu ne ar strica o recomandare. Mulțumesc 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Buna dimineata!
  Trebuie sa ma informez despre cresele din Bucuresti asa ca te rog sa imi trimiti si mie datele de contact.
  Tot pe la 1 an jumate vreau sa il bag in colectivitate. Mi-e teama nitel de faza cu scutecul, nu cred ca va tenunta la el pana atunci si nu as vrea sa il stigmatizeze pt asta (ca sa vezi ca suntem multi cu sechele).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.