frosty

Ce zice Vali aici sunt numai tâmpenii. Nu vă luaţi după el că vorbeşte prostii, l-a prostit provincia.

Cum stă treaba de fapt şi ce trebuie să faci ca să respecţi tradiţiile şi să ai nişte sărbători ca la carte, tradiţional şi româneşte:

– aşteaptă să mergi la cumpărături pe 24 decembrie. Nimeni nu mai merge atunci, de obicei lumea îşi cumpără din timp ce are nevoie. Pe 24 decembrie e liber. Pustiu va fi prin magazine. Apoi nu uita să îţi declari indignarea şi să criticii românii pe facebook pentru că sunt idioţi şi lasă totul pe ultima sută de metri. Aşa se face

– nu îţi face nici o listă de cumpărături. Mergi pe instinct, doar e Crăciunul. Avem voie să ne facem de cap. Cumpără tot ce poţi sau ce crezi că ţi-ar putea folosi.  Sau chiar dacă nu îţi va folosi imediat, acum, nu se ştie când o să ai nevoie.

– în ziua de Crăciun ai grijă să mănânci “like there is no tomorrow!” Cât de mult poţi. Şi să bei la fel. Până pici de pe scaun. Aşa e creştineşte. Am uitat să adaug la prima liniuţă Triferment. E la fel de obligatoriu ca toba, cârnaţii sau caltaboşul.

Mai mult de atât: nu sări peste tăiatul porcului şi împodobitul bradului. Chiar dacă astea 2 nu au nici o legătură cu ce sărbătorim noi sau cu creştinătatea, ele fiind obiceiuri păgâne 100%, aşa e tradiţional. Iisus când s-a născut, avea un brad împodobit şi pomana porcului caldă, doar să se aseze la masă.

winter via shutterstock