Sfaturi pentru nişte sărbători reuşite, pline de magie.

Articol din categoria: ca la noi

frosty

Ce zice Vali aici sunt numai tâmpenii. Nu vă luaţi după el că vorbeşte prostii, l-a prostit provincia.

Cum stă treaba de fapt şi ce trebuie să faci ca să respecţi tradiţiile şi să ai nişte sărbători ca la carte, tradiţional şi româneşte:

– aşteaptă să mergi la cumpărături pe 24 decembrie. Nimeni nu mai merge atunci, de obicei lumea îşi cumpără din timp ce are nevoie. Pe 24 decembrie e liber. Pustiu va fi prin magazine. Apoi nu uita să îţi declari indignarea şi să criticii românii pe facebook pentru că sunt idioţi şi lasă totul pe ultima sută de metri. Aşa se face

– nu îţi face nici o listă de cumpărături. Mergi pe instinct, doar e Crăciunul. Avem voie să ne facem de cap. Cumpără tot ce poţi sau ce crezi că ţi-ar putea folosi.  Sau chiar dacă nu îţi va folosi imediat, acum, nu se ştie când o să ai nevoie.

– în ziua de Crăciun ai grijă să mănânci „like there is no tomorrow!” Cât de mult poţi. Şi să bei la fel. Până pici de pe scaun. Aşa e creştineşte. Am uitat să adaug la prima liniuţă Triferment. E la fel de obligatoriu ca toba, cârnaţii sau caltaboşul.

Mai mult de atât: nu sări peste tăiatul porcului şi împodobitul bradului. Chiar dacă astea 2 nu au nici o legătură cu ce sărbătorim noi sau cu creştinătatea, ele fiind obiceiuri păgâne 100%, aşa e tradiţional. Iisus când s-a născut, avea un brad împodobit şi pomana porcului caldă, doar să se aseze la masă.

winter via shutterstock

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  pot sa impodobesc brad daca nu il sarbatoresc pe marele mantuitor? :-s

 2. #2 Comentariu nou

  @costin cu bradul inca nu e clar cum e reglementat, dar sa nu dea sfintii sa te atingi de porc.

 3. #3 Comentariu nou

  Imi place umorul tau :)) in special ultima fraza:
  ” Iisus când s-a născut, avea un brad împodobit şi pomana porcului caldă, doar să se aseze la masă.”

 4. #4 Comentariu nou

  Si, cand esti in supermarchet, nu uita sa umbli ca o oaie beata de la un raft la altul si sa lasi caruciorul numai in drum. A, si sa vii cu copilul e un must, cand mai are el ocazia sa urle din toti rarunchii si sa traga de toate alea?

 5. #5 Comentariu nou

  Sfaturi bune pentru un Craciun de vis. Dar inca mai bine, te duci de Craciun la cineva, doar n-o sa te refuze, si scapi de cumparaturi. Ramai doar cu grija ghiftuielii in ziua de Craciun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.