Ce mai e nou prin Brăila?

Articol din categoria: ca la noi

braila

Nimic!

Am stat 2 săptămâni prin zonă, tot concediul de sărbători şi am venit înapoi la Bucureşti cu un gust amar.

Cândva un oraş cosmopolit, cochet şi îngrijit, Brăila seamănă din ce în ce mai tare cu un oraş din lumea a 3a. Baroniada PSD-istă care conduce oraşul a lăsat urme adânci în oraş. Un oraş fără perspectivă, fără orizonturi, fără speranţa că se poate schimba ceva în bine. Un oraş în care ruralismul se simte ca la el acasă şi, aşa cum constatam cu un amic, e foarte greu să vezi un om normal pe stradă.

Un oraş plin de gunoaie, chiar şi în parcurile publice, plin de câini şi de o săptămână încoace, plin de zăpadă. M-am amuzat când am văzut autobuzele cu care se laudă primăria. În ritmul ăsta, în 3 ani vor introduce tractoraşe din Orăşelul Copiilor. Nu am putut citi nicăieri în presa locală despre asta. Poate le e frică sau nu le pasă. Gunoaiele pot fi ocolite iar câinii nu te atacă dacă te cunosc.

În schimb, ai ce face seara. Sunt 2 pub-uri mişto, în care am fost cam în fiecare seară: Music Pub şi Vinyl şi un restaurant foarte mişto, cu mâncare super bună, La Terente. La cel din urmă am întrat pe 1 ianuarie la ora 16 să mâncăm o ciorbă şi am plecat la 23. Cam atât de mişto e.

Potenţial turisitic există, clădiri mişto sunt, obiective turistice din belşug, la componenta de resurse umane stă prost.

 

 

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nu se vrea… potential are!
    http://www.facebook.com/Brailapebune 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.