Observ în ultima vreme destul de mulţi oameni care se plâng de facebook. Ba că nu ajunge mesajul lor la toţi prietenii sau fanii, ba că Mark cere bani ca nesimţitul, ba că oricine e liber să te tag-uiasca în poze şi tot aşa.

E o nemulţumire cronică, ce uneori devine virulentă de parcă cineva le-a invadat spaţiul propriu şi personal şi le este lezată integritatea fizică. Ca să nu mai vorbim de integritatea valenţei online a persoanei. Ceea ce omit să ia în considerare indignaţii de care povesteam mai sus e că ei se simt la ei acasă pe teritoriul altuia.

Până una alta, facebook e o reţea de socializare, un spaţiu mai mult sau mai puţin perceput ca public, dar care este jucăria unui tip. Şi el poate face ce vrea cu ea, atâta vreme cât deţine drepturi depline asupra ei. Şi mai ales cât timp nu plăteşti nimic ca să te joci la el în curte. Altfel spus, iritaţilor, dacă nu vă simţiţi comod pe facebook , unde oricine vă poate da tag, aveţi 2 variante : 1. să vă alegeţi cu grijă prietenii sau 2. să vă mutaţi în altă parte, unde e totul mai safe pentru voi.

Ca recomandari ar fi LinkedIn sau Pinterest. Dar na, e greu când toată lumea e pe facebook, nu?