Scurt despre "Jandarmeria apără hoţia"

Articol din categoria: ca la noi

În România zilelor noastre e bine să nu te afli în câteva categorii de oameni sau clase sociale : dacă nu eşti împotriva roşiei montane, dacă susţii eutanasierea câinilor sau, mai nou, dacă eşti jandarm. Am văzut ieri oamenii de la Vaslui cum scandau şi înjurau jandarmii. Am văzut incidente cu jandarmii şi la Bucureşti, la proteste.

Jandarmii sunt naşpa pentru că îşi fac datoria. Ăsta e job-ul lor, să supravegheze asupra ordinii publice şi să intervină atunci când apar derapaje. De acord, mai sunt şi abuzuri din când în când, dar nu e o regulă.

Pe de altă parte, la prima cădere masivă de zăpadă sau la prima inundaţie serioasă, jandarmii devin brusc eroi, salvând vieţi, construind diguri sau scoţând oameni de sub troiene. Oameni care apoi să poată merge la cârciumă.

Cu toate astea, ei îşi văd mai departe de treabă, acceptă înjurăturile de acum aşteptând cuminţi ca iarna să ne ia prin surprindere iar şi să devină iarăşi eroii unei naţiuni.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  o sa ti-o iei iarasi de la prietenarii momntaniarzi, nu intelegi spiritul de lupta, revolta anti sistem

 2. #2 Comentariu nou

  ghinion

 3. #3 Comentariu nou

  cine mai sta sa vada adevarul general, de perspectiva, cand fiecare crede ca detine propriul adevar?

 4. #4 Comentariu nou

  Chiar daca ma repet … Din partea mea, tot respectul. http://ionutdragu.ro/din-partea-mea-tot-respectul/

 5. #5 Comentariu nou

  Sunt salariati, din pacate salariatii unui sistem bolnav, corupt de tot rahatul.Ca si mine si ca si tine castiga o paine si partea mai grea este ca poate unii dintre ei au niste principii peste care trebuie sa calce pentru a respecta niste ordine.Insa pe cealalta parte am vazut cu ochii mei abuzul, utilizarea fortei nejustificate, batai aplicate unor oameni deja trantiti la pamant.La protestele impotriva lui Basescu am fost ocolita.s-au despartit efectiv in fata mea, au crezut ca sunt copil.Altii insa care stateau si se uitau cu o cafea in mana au fost batuti si bruscati.Pentru prima oara in viata mea am apreciat ca sunt mica de inaltime.O tara in care fortele de ordine bat si bruscheaza batrani este o tara moarta, fara viitor.Cu pumnul in gura stau si ei si noi.Ei pentru niste salarii de rahat si pentru a isi intretine familiile, noi de frica…Nu merci, nu cred ca vreau sa-mi cresc copiii aici.

 6. #6 Comentariu nou

  Cum nai da tot nu e bine. Acum cel mai bine e sa fii pe pozitia ta.

 7. #7 Comentariu nou

  ghinion pentru jandarmii ce sunt pe strada ca sefii pe spatele lor ajung sefi si nu sunt apreciati deloc numai daca ii pupi in …

 8. #8 Comentariu nou

  Si povestea continua la Pungesti…….Da , ”jandarmii sunt naspa”, acum pot spune asta cu tot simtul de raspundere., roboti lipsiti de creier, lacheii sistemului….

 9. #9 Comentariu nou

  @mika vezi ca a explicat foarte bine Ovidiu aici http://eftimie.net/romanii-prea-idee-jandarmi/

 10. #10 Comentariu nou

  @Andrei ai perfecta dreptate
  … kktii aia care asteapta sa fie dezapeziti de jandarmi ar trebui lasati sa moara pe limba lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.