Să se interzică! Să nu mai existe! Să dispară!

Articol din categoria: atitudini


Mă uit în ultima vreme la reacțiile pe care le au oamenii din jurul meu în fața diverselor situații cu care sunt puși să se confrunte la un moment dat și realizez că, deși ne batem toți cu pumnii în piept și fluturăm sus și tare dreptul la liberă exprimare, încă avem porniri restrictive, dacă nu chiar dictatoriale.
Orice lucru care nu este pe placul sau pe gustul nostru, trebuie stârpit, orice apucătură sau nărav care contravine unor convingeri personale trebuie să dispară iar cel care o practică să fie corectat corespunzător. Începând de la fumat, continuând cu emisiuni de radio sau televizor, cu persoane mai mult sau mai putin publice sau chiar cu vecini sau colegi de muncă. Nu ne convine dacă cel de lângă noi fumează? Să îl ia dracu de fumător, ar trebui băgat la pușcărie, eventual concentrat într-un lagăr unde să se lecuiască de nărav.  Nu ne place un post de televiziune? Să dispară! Să fie interzis! Să i se ridice licența!
Bineînțeles că în ambele cazuri există și soluții mai comode și mai ușor de pus în practică. Cum ar fi să nu mai mergi în localuri de fumători sau să folosești butonul de „ch+/ch-„. Dar nu, e mai bine și sănătos să se interzică! Să scoatem fiara revoluționară a dreptății la iveală.
Convingerile noastre sunt cele mai bune, cele mai pure și vor avea cele mai benefice urmări! Nu contează ca sunt doar ale noastre. Știm noi că așa e mai bine!

Foto

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    sau:

    mie nu-mi place cum scrie Cismaru! sa i se interzica sa aiba blog!

    😀 :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.