Am primit înainte de sărbători un proiector Epson EH-TW750, să mă joc un pic cu el și să-mi dau cu părerea mea de profan nespecializat în review-uri tehnice despre el.

În primul rând, marea provocare este să găsești un perete suficient de mare și de ok pe care să proiectezi imaginea. E important, lecție învățată acum, să gândești de la început, când te muți, dacă ai nevoie de un perete pentru proiector, să știi cum să faci configurarea camerei respective.

Acum, să trecem la proiector. Am găsit peretele, am întrebat familia ce dorește a vedea, am găsit masa de la ikea potrivită să pun proiectorul, am făcut popcorn și ne-am uitat la Lego Friends, că asta și-a dorit copilul să vadă.

Despre proiector, din experiență personală:

  • este foarte mișto imaginea proiectată, super clară și intensă și redă senzația de cinema
  • se calibrează super repede, întru-un minut am fost gata de uitat
  • e ușor și ușor de manevrat
  • are două HDMI-uri, deci poți conecta lejer un Playstation și un media center sau laptop la el.
  • durata de viață a lui este undeva la 18 ani. Ceea ce este mai mult decât suficient.
  • nu are picioare reglabile pe înălțime, sau nu am găsit eu cum să fac chestia asta, am improvizat cu ceva.

Există o descriere amplă și complexă pe site.

Ca idee de bază, după ce am mai avut niște experiențe cu Epson la seri de FIFA, este că, dacă ne vom muta la casă, în camera principală, nu cred că vom mai avea televizor ci proiector, dar integrat într-un sistem configurat cum trebuie, cu sunet adecvat, prindere profesionistă în tavan, tot tacâmul.

Poate părea un hipsterism la fel de mare ca pasiunea pentru vinyl și platan, dar este o experiență mișto, pe care nu mi-aș refuza-o.