prudenta nu costa nimic, dar te poate salva

Articol din categoria: andreiu

Se intampla foarte multe accidente de circulatie. Foarte multe sunt cu victime. Si multe din victime sunt din pietoni.

In regula, soferii sunt idioti, merg ca nebunii, sunt vitezomani, nu respecta regulile de circulatie si asa mai departe. Dar pe tine, ca pieton, ce te costa sa fii prudent? Sa acorzi 5 secunde de atentie traficului? Ok, sa prespunem ca ai dreptul sa treci pe zebra, ca doar de-aia e desenata acolo pe asfalt. Si trebuie sa ai prioritate cand esti pe zebra.

Insa daca tu te apuci sa treci pe zebra cand masina e la 2 metri de ea, nu va putea opri si te va lua pe capota. Multi spun, ca unde e problema ? Daca da peste mine pe zebra, ma plateste de bun. Intru totul de acord, insa nu soferul va trebui sa suporte operatii, tije prin membre, ghips si tot procesul ortopedic. Nu cred ca merita. Nu e in avantajul nimanui.

Nu mai are rost sa discutam despre cazurile in care traversezi strada prin locuri nepermise sau pe culoarea rosie a semaforului.

Tu, ca sa te opresti, ai nevoie de 1 pas. O masina de cativa metri. Nu e o afacere buna.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Andrei, degeaba incercam sa educam o natiune batrana. Sunt sofer stii bine, si ceea ce spui tu e perfect ok.

  Pacat ca nu poti sa o convingi pe femeia sau barbatul la peste 50 de ani, care se arunca pe trecere (tu pui frana ca nebunu mai mai sa faci poc cu ala de pe alta banda ca te-ai chinuit sa il eviti pe pr…prieton), ca il injuri cu un motiv bine intemeiat. Singurele 2 persoane care era sa le altoiesc cu masina pe trecere erau persoane depasite (cred) si de varsta a 3-a.

  Deci din pacate noi ne oprim, persoanele mai tinere se asigura de 100 de ori ca asa au fost invatate de mami, cele pana in 45-50 de ani maxim se uita ca nu isi permit sa stea prin spitale, dar restul – MAJORITATEA (mai ales in Bucuresti)?

  Pentru soferi e naspa, l-ai accidentat pe trecere poti pierde permisul si pe 10 ani, dosar penal etc …

  Recent un prieten a achizitionat pe capota o baba la 30 la ora(dupa ce a franat de la 50) care nu era pe trecere si tot a primit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, plus ca baba a zis ca nu are bani sa ii dea (parbriz spart, capota infundata, bara sparta – mercedes E class din 2009 – 8000 estimata paguba) si in parnaie nu o baga pentru ca e prea bolnava. Deci?!?!?

  Eu tind sa cred ca nu putem schimba mentalitatea unei natiuni batrane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.