Plec de la premisa că eu s-ar putea să fiu ok și voi toți ceilalți să aveți o problemă.

Relația mea cu somnul a cunoscut multe sinusoide de-a lungul vremurilor, doar că acum simt că am ajuns într-un punct de odihna lui schrodinger. Adică mă odihnesc dar nu sunt odihnit.

Acum foarte mulți ani, prin liceu, puteam să dorm și 30 de ore legate, nu mă oprea nimic, puteai să tai lemne. Recordul personal e de 36 de ore de somn, cu o pauză de pipi de 5 minute, pe la 17 ani, parcă. În fine. Dormeam cu nemiluita, mă trezeam și eram fresh de mă urcam pe pereți.

Acum vreo 7 ani s-a schimbat ceva și am început, brusc, deodată, să dorm câteva ore, maxim 4-5 pe noapte. Și alea în două reprize uneori, deci mai mult powernaps decât somn propriu-zis. Ajunsese urecheatul să mă urască de la scos noaptea la plimbare, pentru că nu aveam somn. Mă culcam la 1, mă trezeam la 3, ieseam la o țigară, mă culcam iar la 5, mă trezeam la 7,8 și tot așa.

Culmea era că, deși dormeam puțin, eram super energic, enervant de energic, erau dimineți când Maru m-ar fi aruncat pe geam.  Chestia asta a fost super ok cât a fost kiddo super mică, pentru că mă puteam trezi noaptea să-i dau biberon, să o adorm, să d-astea de tată implicat.

De vreo 6 luni m-am reglat cu somnul, adică dorm cam 6-7-8 ore pe noapte. Am dormit și 11. Dar sunt dărâmat. După 8 ore de somn, mă trezesc mai chiaun și mai obosit decât după o săptămână de maratoane. Plus că pe la 13-14 ( mă trezesc zilnic cam pe la 6:30-7:00, excepție când dorm cu fiică-mea și dormim ca urșii) sunt nu că sleit, îmi vine să mă întind pe jos și să mor acolo de somn.

Și nu știu ce să fac.

Probleme de pus pe blog, că doar d-aia e făcut blogul, nu numai pentru chestii funky fresh.