Pentru că a noastră mândră mică a făcut deja 3 ani și are aproape toată dantura ieșită, am zis că e momentul pentru un primă vizită la cabinetul stomatologic.

Inițial am făcut programare la clinica Dr Leahu din RIN Grand Hotel, fix pe proximitate, că e lângă casă, apoi ne-au anunțat că au deschis clinică pentru copii și că toate vizitele se fac acolo, în spate la guvern, prin Dorobanți.

Ca paranteză, pe vremea mea, stomatologii erau niște măcelari, te tratau barbar, nu stătea nimeni la discuții sau explicații sau consiliere. Eu am avut toată copilăria marcată de stomatolog, am scris de mult despre asta.

Revenind la clinică. Ajungem la Academia spațială, intrăm, ne prezentăm și de aici începe distracția. La propriu.

Kiddo a primit un card care îi dă acces la jocurile de acolo, de pe tablete. Foarte mișto realizate jocurile (bravo Diana and CO), tot cu măseluțe și îngrijire, foarte frumos aranjat locul, cu desene pe pereți, cu periuțe de dinți, măseluțe peste tot, super prietenos și ludic pentru copii.

Apoi am fost preluați de o doamnă doctor foarte drăguță, foarte atentă cu Mara, a stat vreo 15 minute de povești cu ea, i-a arătat instrumentele, i-a dat jucării, ochelari, a povestit cu ea destul timp încât să-i câștige încrederea și abia apoi i-a analizat dantura.

Au urmat apoi sfaturile de prevenție și îngrijire, recomandarea să venim măcar la 6 luni la control, să avem grijă la spălatul dinților, să folosim ață dentară când încep să se apropie dinții, să nu schimbăm prea mulți medici stomatologi, tocmai pentru relația de încredere părinte-copil-medic și cam aia a fost. Chestii de super bun simț.
A costat 100 de lei, kiddo a primit și o vestuță și o insignă, toate bune și frumoase.

Mai mergem, să se obișnuiască copilul cu stomatologul, să se prindă că nu se întâmplă nimic nasol acolo și că e mai bine să mergi să previi decât să tratezi, că tratatul de obicei e cu durere.