Prieteni. Cine, ce, cum, când?

Articol din categoria: andreiu


Mereu când mă întreabă cineva de prietenii mei, îi răspund direct că nu am mulţi. Amici şi cunoştinţe sunt o grămadă, dar prieteni pe bune şi adevăraţi foarte puţini. Poate undeva până în 10.  Pentru că din punctul meu de vedere, prieten nu e ăla cu care ieşi din an în paşte să bei o bere.

Prieten îţi e cel care te sună din senin să vadă ce mai faci, prieten e cel care lasă orice să te ajute atunci când ai nevoie, prieten e cel care îţi trimite un cadou prin curier doar ca să îţi facă o surpriză şi să ai o zi mai bună. Prieten e cel care e sincer cu tine şi îţi spune în faţă ce greşeşti, atunci când poate o faci involuntar. Prieten e cel care nu te judecă şi te acceptă aşa cum eşti.
Şi cel mai important, prieten îţi e cel care te ascultă şi îţi oferă o stare de confort sentimental. Şi în care poţi avea încredere necondiţionat!
Din motivele de mai sus mă bucur să pot spune că am prieteni puţini dar buni! Pentru care nu cred că m-aş da înapoi de la ceva!

Tu, câţi prieteni ai?

foto

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  am. si inca reusesc sa ma surprinda placut 🙂

 2. #2 Comentariu nou

  Eu cred ca ii pot numara pe degetele de la o mana, de cunostinte sunt satul, categorie in care intra toti cei care dau un telefon doar cand au nevoie de ceva 😉

 3. #3 Comentariu nou

  Eheeiii… ce subiect. Am trait ceva dezamagiri pe langa oameni pe care-i consideram prieteni. Chiar si asa totusi sunt un norocos si cred ca pot strange pentru vreo doua maini de degete prieteni, asa cum i-ai descris tu mai sus. Uite un gand despre ceilalti „prieteni”, scris de ceva vreme. http://ganduldedimineata.ro/?p=850

 4. #4 Comentariu nou

  Pe mine cel mai tare ma enerveaza ideea de „prieten” pe Facebook. Serios ca aia sunt cunostinte. Prietenii adevarati sunt putini.

  As mai adauga ca prieteni iti sunt cei ce nu iti reproseaza ca nu i-ai sunat o saptamana si inteleg ca ai fost ocupat, iar odata ce te intalnesti cu ei ai impresia ca nu v-ati mai vazut de doua ore desi au trecut zile intregi.

 5. #5 Comentariu nou

  / Ca una care a avut parte de o depresie crnuta, tratata si cu medicamente la un moment dat nu sunt mandra de asta intr-adevar, cel mai mult conteaza sa vrei singur sa iesi din pasa proasta, sa iti doresti sa revii la ganduri mai bune.Ce pot sa faca prietenii este sa fie langa tine, sa nu te lase sa te afunzi mai tare. E treaba anevoioasa, pentru ca tendinta este de a te indeparta de prieteni, de a fi lasat in pace. Ce nu functioneaza niciodata la mine sunt explicatiile de genul altii o duc mai rau, altii au probleme mai mari, alti Asta pentru ca problemele celui care sufera de depresie primeaza si pierde ceva din puterea de a intelege problemele altora. Ce poti sa faci este sa incerci sa scoti prietenul respectiv din casa, sa ii oferi alternative la a sta singur cu problemele lui, sa vada ca viata chiar este frumoasa, cu bune si cu rele, toti avem pase proaste, insa decizia de a iesi din ele se gaseste numai in interiorul nostru.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.