„Nimic nu e greu, nimic nu e uşor, totul e posibil”

Cine este Toma Coconea? Păi am putea spune că este unul dintre cei mai determinați români. Eu aș zice că, mai mult de atât, este cel mai luptător dintre români.

Toma Coconea este ultramaratonist de performanță și deține mai multe recorduri la zborul cu parapanta şi de rezistenţă şi viteză pe trasee montane. Este considerat unul dintre cei mai buni atleţi ai lumii în sporturile de anduranță și rezistență în condiții extreme şi participă constant la cele mai dificile competiții care se desfășoară în lume, la care foarte puțini sportivi pot face față.

Vorbim aproape despre o legendă. De ce legendă? Pentru că a reușit să facă lucruri la care pe noi doar gândul că ar exista ne sperie. Cum ar fi să alergi 810 km în 7 zile, să termini primul un ultramaraton care se numește No Finish Line și toți banii strânși să meargă spre niște copii care aveau nevoie de ei. Printre altele.

Toma Coconea se pregătește acum să participe (iar!) la Red Bull X-Alpes, a 8a ediție a unuia dintre cele mai grele ( dacă nu cel mai greu) ultamaraton din lume. Trebuie să traverseze alpii, se pleacă din Salzburg și se termină la Monaco. Se trece prin 7 țări și singurele soluții prin care poți ajunge la destinație este parapanta și piciorul.

Cam așa arată traseul. Un pic greuț, nu?

Aici sunt de apreciat și cei de la OMV, că aleg să susțină performanța la nivelul ăsta, cu gradul ăsta de periculozitate și de dificultate. Brand curajos, jos pălăria.

Red Bull X-Alpes începe pe 2 iulie și o să poată fi urmărit live pe internet. O să vă țin la curent pe facebook cu minutul și scorul.

Altfel, jos pălăria pentru Toma!