pericole din strada

Articol din categoria: ca la noi

Azi am vazut cu totii ce s-a intamplat la Iasi. Accident de circulatie provocat de un tramvai pe care l-au lasat balta franele. A intrat intr-o coloana de masini si a facut praf tot ce a intalnit in cale. A si murit un om. Nevinovat. Mai sunt si alti raniti internati in spitale. Stirea completa o gasiti aici.

De ce se intampla astfel de nenorociri? Pentru ca suntem groapa de gunoi a Europei. In afara de Bucuresti nu cred ca vreun alt oras investeste in achizitia de tramvaie noi. Stiu cazul Brailei, care de la revolutie incoace aduna tot ce inseamna tramvaie date la casat de prin Germania, Austria sau Danemarca. Si asa fac mai toate orasele.

E adevarat ca tramvaiele pe care le arunca vesticii sosesc in Romania in stare perfecta de functionare, ca d-aia is nemtii nemti. Sa le mearga totul brici. Numai ca odata sosite in tara sunt exploatate la maxim si prea putin intretinute incat ajungi sa iti fie frica sa te urci in ele. Motivele ar fi lipsa pieselor, avand in vedere ca majoritatea sunt fabricate cu peste 30 de ani in urma si lipsa oamenilor specializati.

Probabil in aceeasi situatie se afla si tramvaiul care a deraiat azi in Iasi. Am observat ca si in capitala moldovei sunt tramvaie SH aduse din vest chiar acum 3 saptamani cand am fost acolo.

Nu se gandeste nimeni la siguranta calatorilor sau la pericolele care pandesc astfel de mijloace de transport in comun cand le lasa sa iasa pe strada. Am preferat sa falimentam fabricile de tramvaie de la noi in favoarea rablelor de peste hotare.

Sa ne asteptam si la altfel de accidente. Sa speram ca nu se vor mai solda cu victime omenesti.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am locuit in Iasi si adevarul e ca sunt tramvaie in care efectiv ti-e teama sa urci!!! Ai senzatia ca se zguduie din toate balamalele!

  2. #2 Comentariu nou

    sa mai circuli cu tramvaiul, nimic nu mai e sigur, cu ce sa mai circuli, probabil cu o nava spatiala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.