Şi părinţii sunt exageraţi uneori

Articol din categoria: andreiu

Ştiu, nu am copii, nu ştiu ce înseamnă să creşti unul, nu ar trebui să vorbesc. Dar un punct de vedere mi-l rezerv şi asum.

Am auzit de curând de o mamă care a fost şi a scos un certificat medico-legal pentru copilul ei care căpătase o vânătaie la gradiniţă după ce s-a hârjonit cu un alt puşti de acolo. Apoi a urmat cu scandal, cu ameninţări de educatoare şi ditamai tărăboiul.

Nu mai punem la socoteală că o singură educatoare trebuie să aibă grijă de vreo 30 de copii. Şi pe la 4-5-6 ani nu e unul sfânt care să stea locului când i se spune. Asta e altă mâncare de peşte, ce necesită nişte neuroni suplimentari pentru raţiune.  Dar cum noi votăm mereu cu ai noştri, nu avem de unde raţiona.

Revenind la incidentul mai sus prezentat. Serios? Certificat la IML pentru o vânătaie? Pentru o hârjonelă între draci facem ditamai tărăboiul? Păi pe vremea mea (ah, de când îmi doream să zic asta) nici nu se gândea cineva la aşa ceva. Ce ai? O vânătaie? Las, că trece în două zile.  Genunchi juliţi? Nu-mi amintesc să fi dat tata vreodată şcoala sau directorul sau primăria în judecată pentru că mi-am julit genunchii, mi-am rupt mâna sau spart capul de asfalt.

Nu-mi amintesc nici când am mai crescut să fi mers cu tata la medic pentru că mi-am furat-o şi am ochii vineţi sau buza spartă. Chestiile astea SUNT normale, ce dracu. D-aia e copilărie. Să înveţi că data viitoare când vine ăla cu pumnul spre moaca ta, să te fereşti. Sau să nu alergi în papuci ( în Muntenia, papuci nu înseamnă şi adidaşi/bocanci/ghete sau pantofi, doar papuci) pe ploaie, sau să nu te urci în pom prea sus dacă nu ai o priză bună. Pentru că rişti să-ti rupi ceva sau să pici în cap ca prostul.

Aşa că dragi părinţi, nu fiţi overprotective cu ai voştri copii. Pentru că mai pe la adolescenţă o să aveţi la uşă nişte domnişori care vor veni repede să plângă la mami că fac mişto băieţii din cartier de ei.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  O să apară primul puşti de 4 ani cu cucui, pensionat pe caz de boală.

 2. #2 Comentariu nou

  @nornegru asa batran? la 4 ani?

 3. #3 Comentariu nou

  Cucuiu-i mai tânăr.

 4. #4 Comentariu nou

  Fugi, mă…uşor de zis, greu de făcut, pe onoarea mea 🙂 Acum mai e o diferenţă, Andrei. Eu sunt tată de fete, nu am băieţi.
  Copil fiind, eu aşa am fost, cum zici tu: mai fără lesă, m-au lăsat ai mei să zburd cum am vrut, că aşa e mai bine. Dar cu fetele…Îmi imaginez doar următoarea şcenă: eu, mai peste vreo 10 ani, cu o bâtă de baseball în mână, triind băieţii care fac coadă la uşă :))

  • #5 Comentariu nou

   da ma, ca tata de fete realizez ca e altceva. dar cand ai baiat poate nu ar trebui sa-l cauti in coarne la prima julitura

 5. #6 Comentariu nou

  Ce cunoscut imi este acest episod…nu chiar cu certificat la IML dar in esenta e vb despre acelasi lucru.La ordinea zilei aud parinti care se dau rotunzi si nu vor nici macar sa fie pedepsiti copii lor..dar nu stau sa-si pun intrebarea de ce este obligata o alta persoana sa suporte cresterea gresita a copilului si isteriile permise acasa.Nu condamn parintii care le permit copiilor sa se comporte precum animalele in jungla insa sa o faca doar la ei acasa, nu e obligat nimeni sa suporte acest lucru.Daca nu vrei sa iti fie pedepsit copilul sau dojenit trebuie sa ai grija cum ti-l cresti.Eu imi spun asa, daca baietelul meu poate sa se comporte frumos atunci totii copii pot, deci nu copilasii sunt vinovati, ci parintii care nu stiu sa-si educe copii asa cum trebuie. Parerea mea 🙂

 6. #7 Comentariu nou

  Am fata. Face sport. Shotokan. Mi-am luat de-o grija 🙂

 7. #8 Comentariu nou

  Nu există copii gata prost crescuți în lumea asta. Tot timpul trebuie să fie careva să îi învețe să fie proști. Eu întodeauna am să dau vina pe părinți. Când văd o persoană incompetentă, tot timpul dau vina pe părinți.

  Blame all the parents!!!

  PS: Oare câți de aici or să se ia de mine pentru asta? Oare câți or să dea vina pe școală? și Oare câți or să spună că anturajul din curtea blocului (alți copii crescuți de părinți proști) e de vină?

 8. #9 Comentariu nou

  mie imi e teama cand oi avea prunci, ca daca musca cum muscam si eu cand eram mica pe toti care nu erau de aceasi parere cu mine, imi vine politia la usa zilnic ca a muscat, tras de par etc un copil la gradinita

 9. #10 Comentariu nou

  vremuri noi, parinti noi. pai eu pe bune daca o luam pe coaja pe la scoala sau prin fata blocului si veneam plangand in casa o mai furam o data de la taica-miu. a doua oara sa nu mai bocesc ca un papa lapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.