Ştiu, nu am copii, nu ştiu ce înseamnă să creşti unul, nu ar trebui să vorbesc. Dar un punct de vedere mi-l rezerv şi asum.

Am auzit de curând de o mamă care a fost şi a scos un certificat medico-legal pentru copilul ei care căpătase o vânătaie la gradiniţă după ce s-a hârjonit cu un alt puşti de acolo. Apoi a urmat cu scandal, cu ameninţări de educatoare şi ditamai tărăboiul.

Nu mai punem la socoteală că o singură educatoare trebuie să aibă grijă de vreo 30 de copii. Şi pe la 4-5-6 ani nu e unul sfânt care să stea locului când i se spune. Asta e altă mâncare de peşte, ce necesită nişte neuroni suplimentari pentru raţiune.  Dar cum noi votăm mereu cu ai noştri, nu avem de unde raţiona.

Revenind la incidentul mai sus prezentat. Serios? Certificat la IML pentru o vânătaie? Pentru o hârjonelă între draci facem ditamai tărăboiul? Păi pe vremea mea (ah, de când îmi doream să zic asta) nici nu se gândea cineva la aşa ceva. Ce ai? O vânătaie? Las, că trece în două zile.  Genunchi juliţi? Nu-mi amintesc să fi dat tata vreodată şcoala sau directorul sau primăria în judecată pentru că mi-am julit genunchii, mi-am rupt mâna sau spart capul de asfalt.

Nu-mi amintesc nici când am mai crescut să fi mers cu tata la medic pentru că mi-am furat-o şi am ochii vineţi sau buza spartă. Chestiile astea SUNT normale, ce dracu. D-aia e copilărie. Să înveţi că data viitoare când vine ăla cu pumnul spre moaca ta, să te fereşti. Sau să nu alergi în papuci ( în Muntenia, papuci nu înseamnă şi adidaşi/bocanci/ghete sau pantofi, doar papuci) pe ploaie, sau să nu te urci în pom prea sus dacă nu ai o priză bună. Pentru că rişti să-ti rupi ceva sau să pici în cap ca prostul.

Aşa că dragi părinţi, nu fiţi overprotective cu ai voştri copii. Pentru că mai pe la adolescenţă o să aveţi la uşă nişte domnişori care vor veni repede să plângă la mami că fac mişto băieţii din cartier de ei.