Am văzut și eu decernarea premiilor Oscar, alea importante, pentru actriță, actor și film. Și nici măcar nu am stat treaz toată noaptea, a fost suficient să mă trezesc la 6.

În fine, am văzut că într-un final a câștigat DiCaprio Oscarul mult așteptat. Nemeritat, dacă mă întrebați pe mine, a avut roluri mai bune de-a lungul vieții, dar ce știu eu, nu sunt cineast reclamist specialist.

De ce cred că eu că nu trebuia să câștige aici? Simplu, pentru că așa aveam un motiv de interes, de trolling și de hăhăit. Pentru că era adorabil cum se agită ca sifoanele cele două tabere: ăia de voiau să câștige și ăia care nu voiau să câștige. Și mai aveam un an de zile circ gratuit și războaie internaute între ei, cu argumente, cu zvârcolili și amenințări cu block și report.

Și dacă cineva de la Academie ar fi avut un pic de umor, îl ținea pe Leo așa încă vreo 15 ani când îi serveau un premiu pentru toată activitatea și gata. Așa, vom sărbători din an bisect în an bisect câștigarea oscarului de către Leonard al Căprii.

Acum că a câștigat, revenim la chestii anoste, banale, fără intrigă e posibil să câștige și un român premiul oscar, pentru ceva film cu comunism și cadre lungi făcut de Mungiu.