Și asta trebuie să ne bucure!

Cei de la Orange România fac de ceva vreme pași tot mai mari și mai deși către tehnologizare, educație și investesc destul de multe resurse în campanii și programe conexe domeniului.

Acum lansează în paralel o campanie cu două platforme de învățare, pe care le voi detalia mai jos. Locurile deja s-au ocupat, se joacă cu casa închisă, ca să folosesc un clieșeu cunoscut.

Așadar, în ordinea numerelor de pe tricou:

Fast SuperCoders (19-28 iunie) – Asta este un program de învățare a bazelor programării prin joacă, special conceput pentru copiii cu varste intre 10 si 13 ani. E mișto pentru că vor parcurge și înțelege noțiuni generale de programare precum bucle, instrucțiuni, algoritimi, depanare, conditii, prin intermediul jocurilor și poveștilor interactive pe care le pot crea.

Adică chestii pe care nu le prea învață la școală. La final, copiii vor primi recomandări pentru a continua activitatea acasă și pentru a obține certificatul de absolvire nivel 2 pentru micii programatori. Fast SuperCoders este un atelier susținut de către specialiștii Simplon România. Înscrierile pentru listele de rezervă se fac pe pagina de aici sau în Orange smart shop-uri.

Smart Parents (19 – 28 iunie) – Se desfășoară în paralel cu evenimentele Fast SuperCoders. În fiecare din orașele implicate în program, smart shop-urile vor găzdui workshop-uri personalizate pentru părinți. Se desfășoară seara, după ce termină copiii de la Fast Coders cursurile. Acestea vor fi sustinute de catre unul din cei 2 experti participanti (Otilia Mantelers, expert in parenting, si Gabriela Maalouf, trainer NLP pentru copii si adulti.

Găsești pe site care sunt orașele în care este prezent fiecare din cei 2: ).

În aceste ateliere se va discuta despre cum pot părinții pună în balanță și să înceapă să înțeleagă atât avantajele cat si dezavantajele tehnologiei, cum reușim ca părinți sa stabilim limite cu calm, astfel incât cei mici să dezvolte o relație sanatoasă cu tehnologia și să se bucure la maxim beneficiile acesteia, evitând riscurile la care s-ar putea expune.

Avem deci, două acțiuni mai mult decât binevenite, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Un exemplu de CSR, care m-ar bucura foarte tare să fie replicat cât mai des și de cât mai mulți, pentru că avem nevoie să învățăm de la practicieni, de la profesioniști.

Seriile de evenimente Fast SuperCoders și Smart Parents vor fi derulate in 10 orase:

București (Orange smart shop Băneasa și Europe House), Constanța, Galați, Oradea, Arad, Timișoara, Iași, Bacău, Cluj, Târgu Mureș.