Unul dintre obiceiurile de care nu pot scăpa, dar nici nu vreau să scap, este să citesc. Cărți fizice, de obicei seara înainte de culcare, câteva pagini sunt mai liniștitoare ca un pahar cald cu lapte. Bine, că uneori alea câteva pagini mă țin treaz până pe la 3 AM este altă poveste, nu ne interesează acum.

Cărțile de obicei mi le comand online, că este mai comod, văd cartea, o comand, vine a doua zi la botul calului și plec liniștit acasă cu ea în buzunar. Doar că uneori mă mai nimeresc pe lângă vreo librărie sau diverta sau cărturești și intru să îmi cumpăr eu carte, de pe raft.

Ca o paranteză, cărtureștiul este oribil, toate îs așezate cu furca, nu poți găsi nimic niciodată acolo, zici că ești într-o cameră de băiat unde tocmai a făcut curățenie o femeie.

Revenind, obiceiul pe care îl am din copilărie și de care nu ( îmi doresc să) scap este acela de a căuta și scotoci de unul singur prin toate rafturile, până găsesc cartea pe care o vreau, fără ajutorul cuiva de acolo. Mi se pare foarte recompensant și sentimentul ăla de victorie e neprețuit.  Combinat cu mirosul ăla al hârtiei, cu contextul și ambientul plin de cărți în jur…poate sunt eu nostalgic, dar tot pe hârtie e mișto.

Altfel, voi ce mai citiți? Eu am terminat teoria tăcerii de curând și acum m-am apucat de sfaturile unui diavol bătrân. Le recomand pe amândouă, mai ales pe aia a lu Tănase.