O recomandare de lactate: Lăptăria cu caimac

Articol din categoria: andreiu

I-am descoperit sâmbăta trecută și sunt producători locali, care au o fermă de vreo 2500 de văcuțe și care folosesc exclusiv laptele în prepararea produselor. Un fel de artizani ai laptelui. Au și site și facebook

Pe mine m-au cucerit cu Sana, care va fi disponibilă în curând  în Mega Image (exceptand Shop & Go) si in cele 3 magazine Metro din Baneasa, Voluntari si Pallady. Măa rog, sunt 3 produse noi care apar la raft: 

 • Sana (460 g, sticla de sticla) – are 3% grasime. E fina si cremoasa si mai degraba dulce decat intepatoare.  E potrivita pentru o gustare de relaxare si merge mai bine cu produse dulci (cozonac, patiserie dulce, chec).
 • Lapte batut (460 g, sticla de sticla) – are 2% grasime si este fresh, intepator, proaspat. E mai degraba potrivit sa racoreasca si sa potoleasca o „sete-foame”. Merge mai bine cu patiserie sarata sau o mamaliga fierbinte!
 • Casul zvantat (225 g, cutie) – are un gust fin, cel mai adesea foarte placut copiilor. Are putina sare si este zvantat pentru ca dupa oparire este lasat la aer aproape 2 saptamani sa se zvante si sa devine usor cremos. Folosim aproape 12 litri de lapte la 1 kg de cas. Foarte potrivit pentru pizza sau risotto. 

Pentru că m-am speriat și eu când am găsit zer în sticlă, am aflat că zerul e ceva natural și laptele bătut sau sana pot avea un mic guler de zer. Dacă se agită energic inainte de consum e ok. 

 • Ferma Laptariei cu caimac este una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, infiintata in urma cu 24 de ani, in prezent ajungând la aproximativ 2600 de vaci din rasa Holstein Friesian, dintre care 950 sunt vaci de muls. De peste 10 ani, ferma livreaza lapte crud, vrac, catre marii procesatori din România si, in ultimii ani, si din Bulgaria, cu livrari zilnice de lapte de peste 25.000 de litri.

 • Fabrica de procesare de ultima generatie a Laptariei cu caimac are 1517 mp si se afla vizavi de ferma, pentru ca laptele sa ajunga imediat pe linia de productie, neatins de om sau de aer, la cele mai inalte standarde de siguranta alimentara.

Plus că au super ambalaje, de sticlă, care pot fi reciclate super ușor.

Le doresc dezvoltare rapidă și să îi găsim peste tot, de la Metro la ultimul buticar de cartier.

 

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Te-ai speriat de zer? :))

  • #2 Comentariu nou

   daca n-am mai vazut asa ceva de macar 10 ani :)))

  • #3 Comentariu nou

   Ambalajele produselor ” Laptaria cu coama ” nu se returnează?
   Cine stie unde se pot returna pentru Pitești ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.