O propunere pentru presa sportivă

Articol din categoria: sport

Probabil nu sunt singurul care este deranjat când aude la calupurile de știri sau citește pe site-urile de specialitate că „jucătoarea româncă de tenis” a încasat un cec de ( introduceți aici o sumă mare în dolari)

Lăudăm performanța, dar apreciem mai mult banii. Ia uite câtă avere a strâns din jucat tenis! Sute de mii de euro, poate chiar milioane!

Propunerea mea este, de fapt, un apel la decență și la apreciat munca și efortul depuse de sportivi pentru a ajunge acolo.

Propun ca, pe viitor, să spunem așa:

„După 4000 de ore de antrenament și 300.000 de euro investiți în antrenamente, alimentație, psiholog și medici, Simona Halep a reușit astăzi să se califice în turul 3 la US Open” sau la orice alt turneu la care participă. O folosesc ca exemplu pe Simona pentru că este cea mai celebră dintre toți sportivii noștri, în acest moment.

Pentru că este prea puțin treaba noastră câți bani câștigă un sportiv în care s-au investit infinit mai multe resurse pentru a reuși să facă performanță, cu atât mai mult cu cât reușesc să facă performanță într-o țară unde sportul nu mai există.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mereu e vorba despre bani… Chiar azi ma miram sa vad o „stire” despre averea regretatului Ion Caramitru… nici măcar nu l-au îngropat pe om, că trebuie să facem can can.

  2. #2 Comentariu nou

    Pentru ca toate aceste persoane publice traiesc si se zbat ca sa faca avere. Toti politicienii apar in scena nu de dragul parlamentului, ci sa faca avere. Asta este scopul primordial. Cand moare unul, se trage linie si se face bilantul. Realitatea este cruda.

  3. #3 Comentariu nou

    sa zicem ca asta e cea mai mica problema. eu am cam renuntat sa ma uit la stiri sportive pentru ca totul se rezuma la fotbal. si nici macar din ala bun, fac aia 3 stiri legate despre o singura intalnire intre doua echipe de doi lei din asa zisul campionat intern si mai ales despre viata personala a fotbalistilor. e un fel de rtv, otv dar despre sport. ma rog, nici macar despre sport. gretos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.