O chestie mișto: stații de reîncărcare cu detergent lichid și balsam

Articol din categoria: mișto

Am găsit articolul ăsta ieri, despre cum Henkel testează stații de reîncărcare cu detergent lichid și balsam în Cehia.

Oamenii se duc cu sticla goală, scanează codul de bare, li se lipește o etichetă cu data de expirare și își pot reîncărca sticla cu detergent lichid.

Mi se pare o chestie foarte mișto, un mare pas înainte, mai ales din partea unei mari corporații, care testează calea sustenabilității și educării consumatorilor.

Poluăm deja prea mult, irosim plastic pe toate tâmpeniile, apreciez când văd anunțuri care spun că la KFC s-au scos paiele din plastic, că IKEA scoate tot ce înseamnă plastic de unică folosiță, când căutăm alternative să ne oprim din poluat.

Poate industria reîncărcabilelor reprezintă o soluție de viitor. Detergent, apă, suc, bere? Cam tot ce înseamnă PET să poată fi refolosit și să existe puncte de refill.

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Mi se pare o idee super buna. Ar fi mai ieftin produsul deci oamenii ar trebui sa fie interesati sa faca aprovizionarea astfel.

  Nu stiu care sunt regulile de reciclare (parca bu orice carton, de ex, poate sa fie reciclat) si unde sa le duc. Nu e o solitie sa pun in containrele e de pe strada, nu am incredre ca sunt reciclate.

 2. #2 Comentariu nou

  Problema apare cand se gandeste un istet sa umble la concentratii si la retete, ca sa mai ciupeasca un pic…romanul e vestit pentru asta.

 3. #3 Comentariu nou

  Nu o să ciupească, o să fie mai multă apă…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.