De o perioadă bună de timp, la noi în bloc au apărut 4 pubele pentru colectare selectivă, care sunt luate pentru reciclare, gen joi se ridică hărtie și plastic iar marți metal și sticlă. Sau invers, nu contează. Important e că au apărut pubelele și că oamenii au înțeles mesajul și se conformează. Zic asta pentru că le văd pline destul de repede și umplute cu chestiile corecte.

Problema fiind rezolvată afară, s-a mutat în casă, mai exact cum facem împărțirea deșeurilor fără să ne ocupăm bucătăria cu încă 4 coșuri de gunoi. Și s-a apucat doamna de făcut research și căutat cea mai eficientă metodă.

Și a găsit la ikea niște coșuri care se cheamă Sortera și care pentru asta sunt concepute, credem noi. Poți pune și sac de gunoi înăuntru, dacă vrei să scutești o muncă, sau să arunci direct acolo chestiile. Noi avem 3 cutii, pentru că sticla și metal le colectăm în aceeași cutie.

Arată ca mai jos, nu ocupă spațiu, le golim cam o dată la ceva zile și suntem niște cetățeni mai buni care merită măcar un premiu nobel, dacă nu vreun premiu pe sector.