Nu e tocmai complicat să colectezi selectiv

Articol din categoria: andreiu

De o perioadă bună de timp, la noi în bloc au apărut 4 pubele pentru colectare selectivă, care sunt luate pentru reciclare, gen joi se ridică hărtie și plastic iar marți metal și sticlă. Sau invers, nu contează. Important e că au apărut pubelele și că oamenii au înțeles mesajul și se conformează. Zic asta pentru că le văd pline destul de repede și umplute cu chestiile corecte.

Problema fiind rezolvată afară, s-a mutat în casă, mai exact cum facem împărțirea deșeurilor fără să ne ocupăm bucătăria cu încă 4 coșuri de gunoi. Și s-a apucat doamna de făcut research și căutat cea mai eficientă metodă.

Și a găsit la ikea niște coșuri care se cheamă Sortera și care pentru asta sunt concepute, credem noi. Poți pune și sac de gunoi înăuntru, dacă vrei să scutești o muncă, sau să arunci direct acolo chestiile. Noi avem 3 cutii, pentru că sticla și metal le colectăm în aceeași cutie.

Arată ca mai jos, nu ocupă spațiu, le golim cam o dată la ceva zile și suntem niște cetățeni mai buni care merită măcar un premiu nobel, dacă nu vreun premiu pe sector.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Noi folosim ceva de genul acasă:

  https://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/S19017618/

  Avantajul e ca proprietarul avea mobilă de la IKEA și au deja un spațiu alocat în bucătărie.

  Problema e că mai este și hârtia și sticla care ar trebui sortate selectiv, dar astea nu au același volum zilnic, din fericire.

 2. #2 Comentariu nou

  La mine în cartier sunt doar 1-2 locuri unde se pot duce reciclabilele. Colectez toate reciclabilele într-un coș mare, iar sortarea o fac când duc materialele acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.