Ieri a picat guvernul Dăncilă, prin moțiune. Mă bucur foarte tare să văd că dispar exemplare ca Iordache, Nicolicea, Nicolae, Teodorovici din peisaj.

Ce mă sperie însă e că playmaker-ul acestei moțiuni nu e nimeni decât Victor Ponta, despre care mi se pare că am uitat cam repede cât de tare îl uram în 2014/2015, care a fost responsabil pentru tragedia de după Colectiv, care l-a susținut pe criminalul Bănicioiu, care a zis de dreptul de vot al cetățenilor că sunt simple lozinci, care ne-a scos în stradă de zeci de ori.

Datorită lui Ponta ne-am ales cu Iohannis la Cotroceni, pe funcție de plantă de decor, doar să nu iasă Ponta, cel cu limbaj de campanie extremist, naționalist, xenofob și altele.

În același timp, nu mă deranjează prea tare să formeze PNL un guvern de alianță cu ALDE și ProRomânia. PNL merită un loc în coșul de gunoi al istoriei, pentru etapa USL.

Pentru PSD mi se pare cel mai bun scenariu ce s-a întâmplat ieri. Au ieșit de la guvernare cu un an înainte de alegeri, au timp să se replieze și să câștige alegerile din 2020 detașat, cum au făcut și în 2016. Mai mult, acum au timp să se concentreze pe candidatul la președinție, oricare ar fi el, deși cred că vor continua cu Dăncilă. Și dacă nu mai există povara guvernării, vor putea construi bine în jurul candidatului.

Deci în concluzie, să ne calmăm un pic entuziasmul, pentru că dacă nu avem anticipate în primăvară, Klaus va guverna cu PSD și din 2020 încolo.