Mi-am instalat RaiPay, aplicația de payment Raiffeisen

Articol din categoria: andreiu

Vestea bună a lunii august e că avem plată cu telefonul și pe Android, prin RaiPay, aplicația de payment de la Raiffeisen.

Un pic de context, pana ajung la detalii despre aplicație, cu care mă joc de vreo câteva zile.

Pentru mine e foarte important ca un furnizor de servicii să nu își dorească interacțiune fizică cu mine, respectiv să fiu nevoit să merg la el în sediu pentru orice.

 De asta am Raiffeisen de nu știu câți ani, că au înțeles cum stă treaba și acum poți să-ți faci inclusiv credit de nevoi personale online. În fine, nu știu când am fost ultima oară la agenție ca să ceva. Aplicația de mobile banking e ce trebuie, nu dă rateuri, nu trebuie să mergi 7 mări și 7 țări prin 7 agenții ca să adaugi un cont sau să poți plăti o factură, e cam intuitiv totul.

Revenind la RaiPay. Durează aproximativ 1 minut configurarea, că adaugi cardul prin NFC. Îmi e lene să șterg cardul și să-l adaug din nou, va trebui să mă crezi pe cuvânt. Merg toate cardurile contactless ale băncii, înrolate în aplicație.

Ai limită maximă de 2000 de lei/ tranzacție și la plăți mai mari de 500 de lei e nevoie să bagi parola aplicației. Dacă pierzi telefonul, suni la *2000 și îți blochează RaiPay.

Ca proces e simplu: 

 • Înregistrezi foarte simplu cardurile în aplicație, prin NFC (apropii cardurile de spatele telefonului și datele cardului sunt preluate automat).
 • Plătești în rate fără dobândă cu telefonul, dacă ai ales ca default cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank.  
 • Plătești simplu și rapid: aprinzi sau deblochezi ecranul telefonului, îl apropii de POS și plătești instant. În plus, plățile sunt la fel de sigure ca cele făcute cu cardul.
 • Zero costuri: Plata contactless cu RaiPay este un serviciu gratuit. Poți plăti contactless la comercianți cu telefonul mobil, fără taxe și comisioane.

Instalarea aplicației:

 1. Download: Descarcă RaiPay din Google Play Store. Aici ti se va solicita să setezi o metodă de blocare a telefonului.  
 2. Adaugă și validează carduri:
 3. Adaugă cardurile Raiffeisen Bank, rapid, cu ajutorul tehnologiei NFC, prin apropierea cardului de spatele telefonului. Pot fi adaugate oricâte carduri Raiffeisen Bank, de credit sau debit, VISA sau Mastercard. 
 4. Fiecare card introdus trebuie validat prin introducerea în aplicație a codului SMS pe care-l primești pe numărul de telefon declarat la în relație cu Raiffeisen Bank.
 5. Gata, poți plăti cu telefonul, inclusiv în rate fără dobândă.

Cum se fac plățile?

 • Până la 100 lei: doar aprinzi ecranul;
 • Peste 100 lei: deblochezi telefonul (amprenta, PIN etc.);
 • Pentru securitate este posibil ca, uneori, aplicația să ceară autorizarea tranzacției prin introducerea parolei de aplicație RaiPay.

Așa.

Am păstrat la final cea mai mișto parte: are dark mode theme! Ceea ce e senzațional.

Pe viitor ar fi tare să poți plăti cu smartwatch-ul și să apară și bancomate cu NFC.

P.S: ca să anticipez superioritatea habotnicilor apple, există posibilitatea de google pay și pentru Android, doar că nu există oficial în RO și poate nu știe toată lumea să instaleze un apk din sursă externă. Sau nu vrea.

11 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  “Pe viitor ar fi tare să poți plăti cu smartwatch-ul“ ?

  • #2 Comentariu nou

   Unde merge plata? POSurile de la Kaufland,Eurest și Lidl nu recunosc telefonul (Xiaomi Mi 9t cu Android 9). Aplicația ori e insuficient dezvoltată ori nu s-au implementat cum trebuie. Reclama pe fata de 2 lei.

 2. #3 Comentariu nou

  Nu e foarte reușită! Mai buna e Btpay! E o părere personala!

  • #4 Comentariu nou

   inteleg ca le folosesti pe ambele si opinezi in consecinta, nu?

 3. #5 Comentariu nou

  Ai uitat sa spui ca iti cere sa aiba acces la gestionarea apelurilor !!!! De ceèeeeeee !!!!!?????? Mai asta care faci reclama !!!!!!

  • #6 Comentariu nou

   mai asta care m-ai prins cu reclama, poti sa nu ii dai acces

  • #7 Comentariu nou

   Slab articol. Meriți un premiu, pentru straduinta, poate data viitoare îți iese mai bine.

  • #8 Comentariu nou

   voi face tot posibilul, merci de incurajari.

 4. #9 Comentariu nou

  Incepi gresit articolul: „Vestea bună a lunii august e că avem plată cu telefonul și pe Android, prin RaiPay”

  Gresit. Avem plati cu telefonul pe Android de mai bine de jumatate de an, poate chiar de un an, de la alte banci, deci ceea ce lauzi ca o noutate, pentru clientii altor banci e normalitate de ceva vreme, dupa cum am mai spus.
  Faptul ca acum a introdus-o banca in cauza, nu inseamna ca acum s-a lansat facilitatea in Romania. Mai corect era o afirmatie de genul: in sfarsit avem si noi, cei de la banca cutare aceasta facilitate.

  Si , spre surprinderea ta, sa stii ca exista banci care ofera deja de ceva vreme plata cu smartwatch uri, si culmea, si ATM uri NFC.

  Cat priveste aplicatia in sine , de care vorbesti tu, crede-ma, e in urma fata de altele similare, care iti arata soldul contului, istoric tranzactii, iti permit chiar sa transferi, pe baza de iban inclusiv in alte coturi, de la alte banci, etc

  Sunt cititori care cunosc aceste aspecte, de aceea afirma ca probabil e vorba despre publicitate mascata. Parerea mea

 5. #10 Comentariu nou

  O-0o, concurenții dau răgaz.

 6. #11 Comentariu nou

  De ce nu imi arata soldu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.