Citeam articolul lui Neștian și îl puneam în context cu tot ce se întâmplă în țară. Mă încearcă o lejeră nepăsare versus toată „suferința” din zilele noastre.

Victimele inundațiilor nu mă mișcă absolut deloc. Te gândești că votează ca oile de 30 de ani și nu s-a dus nimeni să-i ia de guler pe cei ce au defrișat/furat tot și au ajuns să le fie luate casele de ape an de an și îți trece empatia. Te păcălești o dată, de două ori, dar dacă deja se repetă la infinit e prostie și delăsare, nu mai e ghinion.

Bacăul nu are apă de cinci zile. Primarul iese și declară bine merci că nu e vina lui, că hurdur, că greșeală de execuție, că o fi și o păți, super dandyrelaxat. Aproape 200.000 de oameni fără apă, el e bine merci. În mod normal, trebuia luat la alergat de mult. Dacă era un primar PNL cred că era revelion la Aneta3 si Raitaru TV. Se ajungea la acuzații de genocid, sigur. Așa, liniște totală.

Brăila a ieșit din top 10 al celor mai mari orașe ale României ca număr de locuitori ca urmare a exodului susținut din ultimii ani. E cam pe la coada clasamentului în materie de salarii, de nivel de trai, orașul arată ca după bombardament și primarul este un incapabil de clasă mondială. Se plânge lumea de sărăcie, de lipsă a locurilor de muncă, de multe. Votează la fel din 90 încoace.

Să-ți fie milă? Nicicum, nu poți. E cinic, știu, dar poate așa trebuie să se aseze lucrurile ca să putem avea o speranță de mai bine. Să se aleagă praful de tot, să se dărâme tot ce e în picioare și să reclădim.

Și Neștian vrea ajutoare pentru antreprenori, fix acum, când sunt probleme adevărate, unice, care nu puteau fi evitate, în toată țara.