Le Tour de France- Marea Bucla

Articol din categoria: andreiu


Pentru ca pe parcursul turului care tocmai s-a incheiat foarte multi m-au intrebat ce e asa de interesant de vazut la ciclism, incat sa dau fuga de la munca pentru a vedea finalul de etapa, sau sa consult mereu aplicatia de eurosport pe telefon, am decis sa detaliez un pic ce inseamna Turul Frantei.

Turul Frantei a fost organizat pentru prima data in 1903. Adica acum 108 ani, daca nu ma inseala pe mine matematica. A fost intrerupt numai pe timpul celor doua razboaie mondiale. In rest, an de an ciclistii s-au luptat fie pentru tricoul galben, fie pentru cel verde. Distanta medie parcursa in timpul turului este cam de 3000 de km, cu etape de aproximativ 200 de km pe zi.

Timp de 3 saptamani, ciclistii trebuie sa alerge cate 200 de km si trebuie precizat ca sunt etape de catarare pe munte, care din start sunt mult mai solicitante. Numai pentru efortul depus, oamenii astia merita tot respectul.

In spatele mersului pe bicicleta, se pot vedea strategiile echipelor care isi imping la propriu cel mai bun om din echipa spre victorie, gesturi de fair-play pe care nu le intalnesti in alte sporturi si disciplina rutierilor, care stiu tot timpul ce  au de facut.

Pe langa asta, Turul Frantei este o imensa industrie de marketing, unde zeci de branduri se bat sa fie prezente, cat mai vizibil.

Este, de asemenea, una dintre cele mai iubite evenimente de catre francezi si nu numai. Dupa cum a scris si Marieta, familii intregi isi planifica locul unde isi vor petrece concediu, dupa traseul turului.

Anul asta a fost unul special, pentru ca e pentru prima data in istorie, cand un ciclist din emisfera sudica iese invingator. E vorba despre australianul Cadell Evans.

O prezentare completa a Turului, gasiti aici 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.