La final de experiență europeană

Articol din categoria: andreiu

Nu neg dar nici nu bravez că m-am cam învârtit în jurul sportului, atât personal cât și profesional. Am lucrat în federație, acum sunt în echipa sponsorului principal al echipelor naționale de fotbal ale României. Și aici discutăm de la seniori mari la fotbal feminin sau fotbal pe plajă.

Mă vezi pe stadioane de fotbal, mă vezi la rugby, la baschet sau la handbal, în ultima vreme cu kiddo după mine, pentru că microbul și pasiunea se transmit prin exemplu, nu povestind din cărți. Fac asta de plăcere, pentru că sportul este fenomen social, are capacitatea de a apropia străini și de a aduce bucurie fără să aștepte neapărat ceva la schimb.

Mi-a placut foarte tare emulația creată de prezența echipei naționale la Euro.

A fost o bucurie națională, o emoție generalizată, un fascicul de lumină la capătul unui tunel prin care mergeam de prea multă vreme. Se vorbea despre fotbal peste tot, se oprea totul în loc când jucau ai noștri, am văzut oameni în tricourile naționalei pe stradă, în metrou, în zona corporațiilor, ERAM CU TOȚII ROMÂNI!

De aici încolo, mi-ar plăcea foarte mult să văd companiile care au profitat de contextul oferit de prezența Echipei Naționale la Euro2024 pentru campanii, promoții, concursuri sau acțiuni de engagement să înceapă să investească, să susțină și să se implice, chiar și minim, în sportul românesc, dacă nu au făcut-o până acum.

Indiferent dacă vorbim de fotbal, baschet, handbal, rugby, de copii sau seniori, orice formă de implicare este binevenită. Așa cum am văzut în aceste zile, sportul are puterea de a ne uni, de a ne aduce bucurie și speranță și de a ne face să trăim momente de neuitat.

Nu acum, nu mâine, nu peste o săptămână. Dar o cărămidă pusă acum la o temelie a unei generații ne poate susține și întreține sentimentul ăsta de mândrie, de speranță, de optimism, că încet încet ajungem și noi, acolo, cu ăia mari.

În tribune am ajuns. Dacă punem umărul cu toții, vom ajunge și pe teren(uri), sunt sigur.

Hai ai noștri!

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Cred ca daca meciurile bune si performantele vor mai tine, sunt sanse mai mari sa vedem mai multa implicare, dupa ce inceputul a fost facut. Daca nu, vor ramane ca pana acu’ 🙁
  Oricum pentru fotbal se face cea mai mare expunere, desi rezultatele sunt mult mai bune in alte sporturi. Insa audienta mare a fotbalului conteaza mai mult decat rezultatele din alte sporturi.

 2. #2 Comentariu nou

  nemultumiri cred ca erau si daca era sa castigam cupa deeci las ca e bine si asa, pentru ceva timp s-a simtit placut toata atmosfera si echipa merita toata sustinerea 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Poate se reorganizeaza ceva de genul „Cupa Danone”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.