­­­Cred că, dacă spun de Kinder că reprezintă dulciurile copilăriei mele, nu greşesc deloc. Pentru că, pentru noi, prima generaţie cu internet şi gsm, Kinder Surprise a fost o revelaţie prin anii `90.

Pe primul meu ou Kinder l-am primit de la taica-miu, prin clasa I, pe la începuturi. Tot el m-a ajutat la prima asamblare a unei jucării Kinder. Au urmat de atunci câteva sute de surprize asamblate, chiar şi azi mai am câteva lăsate prin maşină, toate asamblate fie singur, fie alături de “un ajutor”. Cât de mişto era emoţia din copilărie când îmi pica în mână un ou cu surprize şi voiam să văd repede repede ce jucărie mi-a picat. Şi, apoi, trocurile imediat urmatoare, când făceam schimb de jucării cu prietenii sau colegii de clasă, încercând din răsputeri să ne supraevaluam dublurile, erau delicioase.

Maşinute, puzzle-uri, elicoptere, animale sau mai ştiu eu ce alte figurine, toate îmi sunt dragi dar, parcă, cele mai apropiate de suflet sunt cele pe care le-am asamblat împreună cu cineva. Acestea sunt aşa…o încununare a unui efort comun, o complicitate dulce pe care doar cei care au asamblat împreună o supriză o pot înţelege.

Două puzzle-uri terminate acum ceva timp stau lipite pe un carton, ca să rămână pentru posteritate.

Zilele astea, Kinder Surprise s-a gândit să ducă toată experienţa surprizelor şi a ambalării la un alt nivel. Şi… ce sa vezi: au ieşit surprizele în stradă, în magazine, în trafic, au sărit din ouăle Kinder Surprise şi s-au imprimat pe tricouri, ca să ne provoace la „asamblare”. Apoi, ca să fie treaba completă, ne fotografiem şi ne lăudam pe unde apucăm: fie că e Facebook, Twitter sau Instagram, important e să folosim #surprizeasamblate.

Toţi posesorii de tricouri Kinder Surprise la atac! Cu cât ne asamblăm mai inventiv şi mai interesant, cu atât avem mai multe motive de zâmbete şi de alte surprize!

kinders