Jucării pentru oameni mari și nu numai: Suzuki Jimny

Articol din categoria: andreiu

Pentru un weekend am avut pe mână un Suzuki Jimny care arăta ca o bomboană fondantă, oferit de către Suzuki România ca să-mi mai înece amarul închiderii sezonului moto.

Aș fi putut să aleg oricare model de Suzuki din portofoliul lor, dar am preferat Jimny și pentru că e mașina preferată și la care visează de ani de zile doamna Cismaru. Și pentru că arată într-un mare fel, este o apariție care atrage toate privirile din spațiul unde apare.

E cumva un paradox, că are un design robust, îi sunt recunoscute performanțele în teren accidentat dar are o personalitate distinctă, prin aspectul total, luat la pachet. E ca o jucărie, dar una extrem de serioasă.

Câteva note personale:

Design și Estetică

Suzuki Jimny impresionează cu un design iconic, menținându-și aspectul retro cu linii clare și un profil compact. Caracteristicile sale distinctive, cum ar fi grila frontală verticală, farurile circulare și roțile masive, conferă mașinii un aer retro și robust. Indiferent de terenul în care se află, Jimny emană un aer de aventură.

Performanțe Off-Road

Cu o tracțiune integrală și dimensiuni compacte, Suzuki Jimny este o adevărată forță în teren accidentat. Motorul său puternic și suspensia off-road sunt concepute pentru a face față provocărilor naturii. Jimny își demonstrează abilitățile de off-road cu ușurință, depășind obstacole și abordând terenuri dificile cu agilitate și control impresionante.

Bine, eu am fost doar pe malul Argeșului, prin județul Călărași, nu m-am aventurat la cine știe ce trasee, nu aș avea nici capacitatea nici experiența să fac asta, dar chiar și pentru atât mi s-a părut extrem de mișto, de sigură, de fiabilă mașina.

 

Interior Funcțional și Confortabil:

Deși dimensiunile mici ale lui Jimny pot genera așteptări modeste privind spațiul interior, mașina surprinde cu un interior bine proiectat și funcțional.

La prima interacțiune am fost convins că nu încap la volan. Surpriza a venit 3 minute mai târziu, când eram deja ca acasă în mașină.

Comenzile sunt bine gândite, ajungi la ele rapid, fără să fie nevoie de efort suplimentar, este simplă dar complexă, poate ar fi fost bine-venită o consolă centrală cu display și AndroidAuto/Carplay, dar nu e ceva fără de care să nu poți trăi.

Eu am avut versiunea cu 2 locuri și locul din spate cu profil utilitar, fără banchetă. Ceea ce o face extrem de utilă pentru când vrei să te duci pe munți, la vânătoare, la pescuit sau oriunde altundeva.

Are și o priză de 12V în spate, unde poți alimenta o ladă frigorifică sau un grătar electric.

Tehnologie și Caracteristici Avansate:

Dotările de siguranță, precum sistemul de asistență la frânare și controlul tracțiunii, completează experiența de conducere și fac din Jimny o opțiune completă pentru cei care doresc să îmbine aventura cu confortul modern.

Concluzie:

Suzuki Jimny este, fără îndoială, o bijuterie în lumea vehiculelor off-road. Cu un design atrăgător, performanțe impresionante în teren accidentat și un interior funcțional, Jimny se adresează celor care caută o mașină compactă, dar capabilă să facă față provocărilor naturii. Indiferent dacă te avânți în aventuri off-road sau îți dorești o mașină urbană cu personalitate, Suzuki Jimny nu te va dezamăgi.

Este o combinație perfectă între stil, performanță și funcționalitate.

Adică o mașină bombă.

Mi-aș lua-o? 

Da, dar nu ca mașină principală.

Nu este o mașină de familie, nu este o familie de mers duminică la piață cu ea, este o mașină pentru macadam, pământ, praf, pietre. De distracție, de stat tu cu tine în gânduri, de explorat și de aventură.

Pentru familie, oraș, treburi zilnice, sunt celelalte modele Suzuki care vă așteaptă cu bucurie să le testați, să le evaluați și să le luați acasă.

 

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  duster e pistol cu apa pe langa suzuki, mi-as lua si maine unul la cat de bine arata

 2. #2 Comentariu nou

  Problema e ca nu il poti lua de nicaieri, nu e disponibil in ofertele de la noi
  Doar SH, dar e alt Jimny, mai vechi 🙁

  • #3 Comentariu nou

   ia vezi la baietii astia

   Jimny

 3. #4 Comentariu nou

  Oare de ce se incapataneaza Suzuki sa nu ii schimbe motorul ca sa o poata vinde din nou in EU in varianta cu 4 locuri!?

 4. #5 Comentariu nou

  De ce oare nu le functioneaza pe website formularul de contact ( hai sa discutam )? . O sa ii contactez clasic pe telefon luni dar pacat de efortul de marketing .

  • #6 Comentariu nou

   le transmit 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.