Internetul lui "dă-mi voie să îţi explic cum e de fapt"!

Articol din categoria: andreiu, mișto

 

„Frate, ce aş mânca nişte cartofi prăjiţi cu brânză rasă pe deasupra!”…”- vai, dar nu ştiu cum poţi suporta telemeaua, dacă nu e măcar Camembert nici nu mă pot apropia”.

Înlocuiţi brânza cu orice aliment vreţi voi, se aplică, este perfect valabil, de la cartofi la carne de struţ confiată, mereu se va găsi unul care să-ţi explice cum şi cât de fundamental greşeşti tu.

Înlocuiţi brânza cu orice băutură. Doamne fereşte să bei un vin de Recaş sau Sâmbureşti sau Segarcea, că sigur cineva îţi va recomanda un vin de Chile, incomparabil mai bun decât poşircile ante-menţionate.

Înlocuiți brânza cu orice altceva: vaccin, politică, mașini, sex, religie, droguri, bani, muzică, poezie, evanghelie.

De multe ori se întâmplă să discut cu oameni din afara sferei de social media și să mă întrebe ce și cum e cu mediul ăsta. Fiindu-mi destul de greu să le explic pe limba lor cu ce se mănâncă, pentru că mai degrabă înveți un pește să latre decât pe mine să fiu pedagog bun, le spun că e locul unde toată lumea se pricepe mai bine la orice. Lumea experților pe alte probleme, după cum bine se semnează Crivăț în mailuri.

Suntem oare o generație de frustrați care acum trag să recupereze timpul în care nu am fost lăsați să ne exprimăm liber? Să fim oare o generație de păreriști, victime ale afluxului imens de informație care ne-a lovit deodată? Simțim nevoia de a ne impune punctul de vedere fără să acceptăm că adevărul absolut nu este în posesia nimănui, ținem cu tot dinadinsul să dominăm, să explicăm, să validăm sau să dezființăm. Doar pentru a ne demonstra nouă că putem. Pentru că pe internet putem, suntem liberi să spunem ce vrem, suntem niște mici dumnezei.

De ce? Nu vom afla niciodată. Sau poate, dacă vom afla, va fi deja prea târziu.

un text scris aiurea, la final de săptămână.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Da-mi voie sa iti arat cum se scrie un articol pe blog de fapt.

 2. #2 Comentariu nou

  Numa’ țăranii pun Camembert pe cartofi pai.

 3. #3 Comentariu nou

  Până aici! Undeva trebuie să tragem linie. Sunt un cititor vechi, dar de data asta nu ai dreptate, nu am ce să fac, și de-asta nu o să mai vin aici și nu o să te mai citesc. Am zis. Howgh!

 4. #4 Comentariu nou

  La revedere. Iti dau ignore ptr postul asta de cacat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.