Recurent apare cineva care să înceapă să urle pentru dreptul la unică reprezentare al limbii române. că să moară romgleza și implicit noi, cei care o folosim. Că de ce folosim atâtea cuvinte împrumutate de la proștii aia de dincolo, când limba noastră-i o comoară ce are înlocuitor pentru orice termen.

De exemplu, e atât de simplu să înlocuiești online cu pe linie încât nu îmi explic cum de nu m-am gândit până acum să-l folosesc. Sau world wide web este țesătura mare cât planeta. Sau front end designer este desenator al sfârșitului din față. Și, cum de nu ne-am gândit până acum să trimitem o scrisoare electronică în loc de email.

On the other side ( adică pe partea cealaltă) și pe mine mă enervează corporatiștii care fac abuz de romgleză și caută dinadins să folosească termeni în enegleză deși în română sunt chiar buni de folosit.

Dar, oameni buni, astea e vremurile, fie că vă convine fie că nu. Lumea evoluează, oamenii evoluează, e normal să sufere modificări și limbajul. Pentru că oricât ne-am chinui, e greu să nu împumuți nici un cuvânt din alte limbi, realist vorbind.

Cred că trebuie să fii tare frustrat și să ai foarte mult timp de pierdut ca să urmărești fiecare englezism scăpat în online și să te apuci să îi cruciezi pe ăia. Tare prost mai înțelegem patriotismul, aproape că începe să devină handicap mintal.