Înapoi pe plantaţia Lay's

Articol din categoria: andreiu

femierii-lays-etapa-1-21

Săptămâna trecută am revenit pe plantaţia de cartofi din Tg Secuiesc, unde anul trecut am avut brave rezultate şi am prestat cu onor. Acum, a trebuit să îl ajut pe Puya să câştige prima etapă a duelului pe care îl dispută cu Cabral pentru ultimul chips. Deşi echipa adversă se tot laudă cu mari reuşite în prima etapă, noi am câştigat detaşat, atât meciul psihologic cât şi cel din teren. A se vedea relaxarea de care echipa noastră a dat dovadă. Aşteptăm cu interes etapa a doua, să ne consolidăm avantajul.

femierii-lays-etapa-1-96

Acum, trecând la lucruri serioase, cei care au ferma M&P Agro sunt un exemplu de dat tuturor celor care se vaită că nu pot realiza nimic, că nu se pot face lucruri la noi şi aşa mai departe.

Concret, M&P Agro a început afacerile în agricultură în ”95. Fermierul a investit toate câştigurile pentru dezvoltarea şi modernizarea fermei. De asemenea, a cumpărat pământ, l-a arendat, a achiziţionat tractoare şi maşini agricole de ultimă generatie, instalaţii de irigare şi a construit un depozit impresionant. Toate dotările fermei sunt făcute cu bani proprii, din fonduri europene şi cu finanţare de la PepsiCo. Colaborarea cu PepsiCo a început cu 12 ani în urmă. Pe atunci, ferma livra 100-200 de tone cartofi/an. Acum, cultivă 70 ha cartofi de chips şi livrează peste 2000 de tone.

În prezent, ferma are 19 angajaţi. În campanie ferma colaborează şi cu muncitori sezonieri. În total, cultivă 500 ha de pământ în zona Dalnic-Cernat-Tg. Secuiesc. Anual, la fermă se cultivă 150 ha cu cartofi, iar în rest cultura cuprinde cereale, porumb şi sfeclă de zahăr.

Şi vorbim despre o afacere de familie, da?

femierii-lays-etapa-1-75

Ca şi anul trecut, cei de la PepsiCo ţintesc procentul de 100% în ceea ce priveşte volumul de cartofi cultuvaţi la noi în ţară pentru producţia de chips-uri Lays. Din câte am vorbit cu dl Peter, proprietarul fermei, este un obiectiv realizabil, pentru că anul ăsta se anunţă mai bun faţă de cel trecut.

Poze de la primul episod, pe pagina de facebook Lay’s.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    am intalnit si romani fericiti ce lucreaza pe ferma americana

  2. #2 Comentariu nou

    Chiar eram curios daca mari comercianti de cipsuri isi achizitioneaza materia prima din tara sau nu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.