Impresii de după dezbaterea prin corespondență

Articol din categoria: andreiu

M-am uitat ca tot românul interesat de politică și de ce se va întâmpla pe mai departe, la dezbaterile cu presa a celor doi candidați la cea mai înaltă funcție în stat, respectiv Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Încep cu Dăncilă.

Nu știu cum naiba a transformat-o echipa pe Dăncilă de la „hehe” la performanța de a vorbi peste 2 ore, în picioare, relaxată, stăpână pe ea și pe situație, fără mari greșeli gramaticale sau de exprimare, total diferită de Dăncilă din 2018, de exemplu. Se vede clar că are o echipă de profesioniști.

A punctat bine pentru electoratul ei, pentru masa de votanți ai PSD, dar și pentru cei nehotărâți, care sunt mai aplecați spre stânga, spre zona socială, spre România în primul rând și alte mesaje care sensibilizează electoratul. A adus în discuție și tema mamei, sacrificiul matern, atenția și empatia față de mame și copii.

Contrar așteptărilor, a fost prinsă în offside de întrebarea cu aria cercului, deși toți care ne uitam eram convinși că urmează o execuție cu audiență.

Mi-a plăcut cum a venit pe deturnare de la Iohannis, conferință cu acces liber pentru toată lumea, la ora 18:00, pe principiul YOLO.

Klaus Iohannis.

Zicea Teo Tiță pe facebook ca este un moderator foarte bun al dezbaterii, toți cei 8 candidați prezenți acolo fiind foarte docili și bine ținuți în frâu.

Mi-a lăsat impresia de scenetă de teatrul liceului, Radu Tudor de la Antena3 fiind cireașa de pe tort, foarte serviabil cu domn președinte, după ce 5 ani postul pe care îl reprezenta l-au făcut în toate felurile pe KI.

Singurele întrebări mai incomode le-a pus Moise Guran, una dintre ele fiind chiar bine țintită și anume că a ținut referendumul pe justiție doi ani doar ca să-l dea când putea capitaliza electoral, nu când putea să oprească cumva asaltul împotriva justiției.

Un răspuns foarte bun a fost și cel la întrebarea despre anunțul demiterii Laurei Kovesi : așa am considerat potrivit. Un fel de „atât s-a putut, aveam altceva de făcut” aruncat în mare aroganță. În rest, întrebări și răspunsuri de complezență, hai să o facem și pe asta, să dăm poporului ce vrea, dar cum vrem noi.

Nici un candidat nu a vorbit concret despre planuri pentru următorii 5 ani.

Uitându-mă pe facebook, mă amuză cum susținătorii lui Iohannis încep să conștientizeze pericolul ca nu cumva el presidente să aibă vreo surpriză duminică și să nu se fi văzut cu sacii în căruță prea devreme. O prezență de până în 35% s-ar putea să îl scoată pe Iohannis din joc.

Și acum, un exercițiu de sinceritate. Fix după evenimentele de aseară, dacă ar candida Viorica Dăncilă din partea PNL și Klaus Iohannis din partea PSD, cu cine ai vota duminică?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.