Hervis ajută studenții de la Medicină Veterinară să rămână normali la cap

Articol din categoria: andreiu

Hervis România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră a Universității de Științele Agronomice și Medicină Veterinară din București au demarat un proiect de motivare a studenților prin sport și mișcare, inițiativă menită să îi ajute pe aceștia să depășească mai ușor perioada grea de izolare, învățământ online și distanțare de obiceiurile avute înainte de pandemie și să creeze un mediu virtual prietenos, în care să socializeze, să facă mișcare și să aibă sentimentul de apartenență la un grup cu valori comune.

Pandemia și schimbările aduse de aceasta și-au pus amprenta și asupra studenților care au schimbat multe din instanțele cu care erau obișnuiți, s-au adaptat prin cursuri și examene online, însă s-au redus ocaziile unor activități relaxante, de destindere și destresare, activități sportive de echipă, pentru a stimula apartenența la grup și obiceiurile sănătoase.

Pentru a preîntâmpina efectele izolării și schimbărilor produse în acest an, efecte cu care se pot confrunta nu doar studenții, în particular, ci personale din diferite medii profesionale și de vârste diferite, precum anxietate, sentiment de singurătate, deprimare, Hervis România și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră a Universității de Științele Agronomice și Muzică Veterinară din București, au inițiat un proiect de antrenamente online săptămânale, susținute de Cornel Moca, antrenor profesionist de fitness.

Aceste antrenamente online au loc în fiecare miercuri, între 16:00 și 17:00, pe parcursul a 6 săptămâni, în platformele online Google Meet și Zoom și sunt dedicate special studenților de la USAMV. În cadrul acestor întâlniri online, studenții trebuie să participe activ, să aibă camere video deschise, să facă mișcare alături de antrenor, care îi ghideze la fiecare pas, le corectează mișcările, îi motivează să țină ritmul, într-o atmosferă veselă și prietenoasă. De asemenea, antrenamentele au și o componentă de socializare online între studenți și între aceștia și antrenor, la începutul și la sfârșitul fiecărei întâlniri.

Hervis România a adăugat antrenamentelor online săptămânale și un elemente de încurajare a competitivității: cel mai activ student, care participă având camera video deschisă de cele mai multe ori, pe parcursul celor 6 săptămâni de proiect va primi un premiu special: un echipament sportiv complet de alergare, format dintr-un tricou și o pereche de pantaloni din marca proprie Benger.

Hervis România este unul dintre principalii competitori pe piața echipamentelor sportive și articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte indoor și outdoor din România, cu o prezență de peste 13 ani, cu magazine în întreaga țară și shop online hervis.ro și desfășoară frecvent o serie de proiecte de responsabilitate socială și implicare activă pentru educare și motivare a publicului spre a face sport.

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră a Universității de Științele Agronomice și Medicină Veterinară din București este foarte activ în sprijiniea studenților pentru a face cele mai bune alegeri, pe perioada studiilor și orientarea către piața muncii, la absolvirea acestora. Centrul este dedicat nevoilor studenților, este o sursă de informare și consiliere permanentă și desfășoară o multitudine de proiecte și activități în care sunt implicați studenții și care urmăresc evoluția personală și profesională a acestora, contribuind la formarea viitorilor profesioniști desăvârșiți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.