Nu cred să fie cineva dintre noi care să nu fi citit Harap Alb. Ori în coplărie, ori în şcoală, ca lectură obligatorie. Dar ce se întâmplă atunci când povestea este ilustrată într-o revistă? Trebuie musai să continue, pentru că na, nimănui nu-i plac finalurile, mai ales cele în coadă de peşte, cum s-a întâmplat cu basmul în viziunea lui Creangă.

Am fost provocat să îmi dau cu creativitatea în cap şi să îmi imaginez o continuare a basmului. Ce se va întâmpla după ce Harap Alb este înviat şi se însoară şi petrece ani de zile la nunta lui cu fata de împărat?

Pai în primul rând cred că o să sufere de o mahmureală groaznică, de care nici cea mai bună zeamă de varză nu o să-l scape. Apoi se va apuca de împărăţit şi va avea de întreţinut pe lângă un imperiu şi o gaşcă de prieteni, ba flămânzi în permanenţă, ba însetaţi mereu, ba friguroşi sau care să se plângă că sunt uşile prea mici sau hainele prea scurte. Că na, nu e frumos ca după ce te-au ajutat, să-ţi uiţi prietenii. Şi asta nu o să-i fie deloc uşor.

Aş mai vedea o variantă, în care o armată de pitici isterici înarmaţi cu piper măcinat, supuşi ai Spânului,  atacă  curtea imperială pentru a-şi răzbuna defunctul stăpân. Şi să-l vedem pe al nostru Harap Alb cum va reuşi să se lupte cu piticii strănutând de zor, el şi armata lui.

Acum, dacă eu nu m-am blocat în idei, vă provoc şi pe voi să aruncaţi cu imaginaţie despre cum va continua povestea lui Harap Alb. Eu mă angajez ca pentru cele mai bune 3 idei să dau câte un abonament de 12 numere la revista Harap Alb Continuă. 

Şi ca să nu creadă bloggerii că am ceva cu ei, îi ridic o minge la fileu lui Tudoran, să vedem ce zice şi el despre continuarea poveştii.

Dragii moşului, am încălecat pe-o şa / Şi v-am spus versiunea mea

cum-crezi-ca-va-continua-620x229