Acum ceva vreme am primit o provocare de la Staropramen, să gătim o rețetă care să se potrivească cu berea brună. Am făcut-o și am zis că am scăpat, suntem bine. Doar că povestea nu s-a terminat acolo, Chef Foa ( ăla simpatic de la MasterChef) invitându-ne la el în bucătărie, la Flavours Food Academy, alături de încă 3 cupluri de bloggeri să gătim ceva cu adevărat greu.

Și care să se asezoneze la perfecție cu o bere.

Am avut ocazia să gătesc alături de Buhnici cu Lorena, de Claudiu Vrîânceanu cu Nico și de Manafu cu Marta. Și de Foa, bineințeles.

Nouă ne-a picat curcanul dezosat și umplut.

Cu adevărat înfricosător, dar cu ajutorul lui am reușit să-l dovedim. Bașca, ne-a ieșit chiar bun, conform părerilor celor care au asistat la operațiune.

Deci, se ia un curcan, se dezosează complet ( adică nu mai rămâne nici un os în el), se umple cu o compoziție foarte bună făcută din urdă, brânză de capră și spanac trase în unt și se bagă la cuptor câteva ore.

Dar nu asta e important. Ci că gătitul în atmosfera potrivită nu mai e un chin ci o plăcere. Și chiar e fun să petreci niște timp în bucătărie, gătind pentru oameni dragi.

Aveți și voi de unde să vă inspirați dacă intrați în aplicația de pe pagina de Facebook Staropramen. În plus, puteți câștiga și premii de Chef.

Și

Dacă tot vorbim de plăcere și de oameni dragi, se cuvine să mai punem în joc niște premii. Așadar, vă provoc la un concurs.

Am 24 de beri de dat celui care îmi spune primul cine a gătit Panacotta

Atât de simplu, pentru sărbători un pic mai fericite, alături de cei dragi.