Ţi-e frică de dentist? Dar de durere?

Articol din categoria: la dentist

happy-tooth

Eu sunt unul dintre cei care au o frică mai mult decât mare de stomatolog. Nu cred să fie ceva pe lumea asta de care să-mi fie mai frică decât să merg în cabinetul cu freză şi lampă mobilă. Numai dacă intru pe uşă mă taie toate apele, experimentez sentimentul de transpiraţie rece şi simt că îmi fuge pământul de sub picioare. De groază şi nimic mai mult.
Dar cum orice medalie are şi un revers, toată frica asta a mea nu mi-a adus nimic bun. Decât nişte vizite din an în paşte la medic, cu precădere atunci când situaţia o impunea şi analgezicele nu mai aveau efect. Aşa am ajuns la performanţa de a avea 3 măsele scoase şi o frumoasă colecţie de carii în dotare.

Acum o lună m-a pocnit o durere de zile mari de măsea. Degeaba i-am dat cu ketonal şi cu ţuică, parcă îţi făcea ambiţia cu mine. La un moment dat, încercând să  rezolv cumva problema şi căutând un remediu care să funcţioneze am ajuns pe mâna celor de la GreenDental, convins fiind că o să am parte de încă o extracţie, îndepărtăm răul şi aia e, mergem mai departe. Numai că socoteala de acasă nu e la fel cu cea din târg şi medicii de acolo au făcut tot posibilul să mă scape şi de durere dar să-mi salveze şi jumătatea de măsea care a mai rămas sănătoasă. Până acum au reuşit, om vedea mai incolo ce iese. În schimb, cel mai mare câştig este că au reuşit să mă facă să trec peste fobia de stomatolog. După vreo 4 vizite, am ajuns la performanţa să vorbesc, chiar să am puterea de a glumi cu medicul în timp ce sunt pe scaun. Şi să nu mă mai albesc la faţă ca varul când aud uşa închizându-se în spatele meu.

Unde vreau să ajung cu articolul ăsta: după ce mi-a fost tratată măseaua, am făcut o radiografie şi o evaluare totală a danturii. Mi s-a spus franc că dacă aş fi dat mai des pe la stomatolog, nu aş fi ajuns cu dantura asemeni unui câmp de război. Dar cum tot răul trebuie să fie spre bine, acum o să încerc să rezolv cam tot ce pot, să nu mai am probleme pe viitor. O să mai revin cu articole despre experienţa la stomatolog, mai ales că o să am şi vreo 2 extracţii de măsele de minte de făcut. Acolo  o să fie interesant.  Aşa că o să fac şi categorie separată pentru asta 🙂

Morala: mergeţi băi la stomatolog când trebuie, chiar dacă vă e frică, pentru că un simplu consult doare mai puţin ca un tratament sau ca o infecţie.

 

foto

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  concluzia ta spune tot.

 2. #2 Comentariu nou

  Foarte tare articolul tau, imi amintesc ca am avut in trecut aceeasi problema. Felicitari pentru ca ai reusit sa treci peste frica de dentist, eu la fel, doar dupa ce am gasit un stomatolog care sa stie sa lucreze fara sa ma doara am putut sa trec peste aceasta fobie.

 3. #3 Comentariu nou

  Am un verisor care este medic dentist. Am incredere in el…si de aici: fara frica la dentist. 😀

 4. #4 Comentariu nou

  E pacat mare sa nu treci pe la stomatolog, daca nu de doua ori pe an, macar o singura data. Nu de alta dar te poate salva si de cheltuieli si de griji neprevazute.

 5. #5 Comentariu nou

  Eu am o durere foarte mare de masea și îmi este frica de stomatolog dar după ce am citit acest articol am înțeles că nu trebuie să îmi fie frica de stomatologi pentru ca ei vor sa îmi facă bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.