Fotografiatul interzis

Articol din categoria: andreiu

Hristos a înviat, am revenit după sărbători mai gras dar mai odihnit.

Am fost la vaccinat, în sâmbăta mare, înainte de Paști. Programare din timp, la ora 13:00, la Brăila, în sala de sport a liceului unde am învățat, cu Maru și cu taică-miu. A mers totul foarte bine, civilizat, smooth, nu am avut nici o reacție adversă, nici vreun simptom de covid, doar o mică durere musculară în zona unde a fost administrat. Pfizer.

Ce m-a intrigat, în schimb, a fost panica doamnelor asistente de la secția de vaccinare în momentul în care a scos Mariana telefonul să îmi facă tradițioala poză de la vaccin.

„Știți, nu aveți voie, e interzis fotografiatul!!!!! Scrie peste tot, uitați!” Abia după ce i-am explicat că nu fotografiază nimic, în afară de mâna mea, a acceptat, dar nefiind convinsă pe deplin. Într-adevăr, erau peste tot hârtii care interziceau fotografiatul.

Zici că făceau bombe nucleare acolo și să nu cumva să spioneze cineva procesul de fabricație.

O tâmpenie absolută, o paranoia românească, să nu se vadă cumva ce facem noi. Dacă în alte situații aș putea înțelege, din rațiuni de GDPR sau alte informații sensibile, acum e chiar absurd.

Însuși președintele, premierul, politicieni, sportivi sau vedete care s-au vaccinat au făcut-o public, cu foto, video și presă după ei. E nevoie de promovarea campaniei de vaccinare prin orice metode avem la dispoziție. Fie și un om dacă reușești să convingi să se vaccineze cu o poză, e un câștig.

Așa că de ce să fie fotografiatul interzis?

Ne-am vaccinat cu Pfizer, aștept rapelul și să putem merge liberi și liniștiți prin Europa.

2 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Si la Romexpo au aparut peste tot afise cu fotografiatul interzis, undeva intre prima mea doza si rapel.
  Nu am incercat oricum sa-mi fac poza, ma multumesc cu certificatul, eventual cu ala european cand s-o da drumul.
  Probabil au luat masura asta dupa ce s-or fi trezit cu sute de influensari facand live-uri pe acolo si stand in drum, in loc sa faca vaccinul cat mai repede si sa lase loc altora.

 2. #2 Comentariu nou

  Pe mine mă deranjează disproporția între agresivitatea cu care mi se spune uneori „nu poți face poze” și rezultatul concret.

  La aeroport – „Nu poți face poze”. Nu văzusem niciun semn. Întrebarea e – dacă nu fac eu poze, nu cumva e foarte posibil să facă altcineva?

  Am vrut o dată să fac o poză cu orarul unei piețe, era pe un panou transparent, a ieșit cineva din clădire să mă certe că de ce le fac poze lor? De ce îmi trebuie mie poză? Dar dacă mă ceartă pe mine, și într-un fel agresiv, oare pe viitor nu se vor face din nou poze de alte persoane?

  Eram în Germania, am vrut să fac poză unui om al străzii, mi-a făcut semn să nu. Cineva cu care eram în grupul de turiști mi-a zis să fac poza. Am făcut-o. Și am plecat. Omul străzii s-a ținut după noi vreo 50 de metri, m-a ajuns din urmă, mi-a zis că ar putea să meargă la poliție. Nu mi-a zis să șterg poza, nu a țipat la mine, nu s-a iritat. Dar și-a exprimat punctul de vedere. Mi-a fost o rușine teribilă, și a fost un mesaj pe care, pe cât am putut, l-am interiorizat. Asta da eficiență. Am șters poza, și pe viitor am fost mai atent.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.