Firmele de pază trebuie să dispară

Articol din categoria: andreiu

Dincolo de faptul că cele mai multe sunt doar paravane pentru lumea interlopă, armate de gealați, acoperiri legale pentru clanuri, firmele de pază nu sunt folositoare la nimic, în afară de a fi o supapă de refulare în situații sensibile.

Citesc de două zile cazul fetei de la Brașov, bătută de niște gealați de la firma care asigura paza la Carrefour Brașov, pentru că au zis ei că a furat din magazin. Nu poliție, nu anchetă, nu nimic, bătaie, că așa a considerat gigi șeful „securității” magazinului. Doar pentru că era țigancă.

Astea sunt firmele de pază, pline de analfabeți ajunsi pe poziție de forță. Acum vreo 4 ani m-am certat cu un individ d-ăsta pentru că nu l-am lăsat să mă caute în sacoșă, să vadă el ce am cumpărat, dacă e conform cu bonul. A făcut scandal mare, s-a domolit când i-am spus că o să chem eu poliția și vedem atunci.

Cum zice și Arhi, paznicii ăia nu reprezintă nici cât negru sub unghie. Ei pot maxim să cheme poliția, atât!

Normal ar fi ca fiecare societate să aibă propria divizie de securitate, să nu poată să se spele pe mâini rapid: da, a fost un abuz, firma de securitate va fi sancționată, noi de fapt suntem mai buni decât atât, nu ne reprezintă și nu ne caracterizează.

Nu au de ce să existe firme de pază și protecție, decât pentru a acoperi niște taxe de protecție sau pentru a fi elemente de disponibilizat atunci când se petrece vreo nefăcută. Și când spun taxe de protecție mă refer nu doar la firme ci și la persoane fizice.

Am prieteni care stau în rezidențiale noi și le-a fost recomandat să încheie un contract de pază cu firma arondată complexului, pentru siguranța lor. Coincidența face că toate spargerile date în acel complex au fost tocmai în casele care nu erau protejate de firma în cauză. Curat ghinion, vă zic.

Oricum, foarte mișto cum Carrefour justifică bătaia, a luat bătaie dar a și furat. Au concis ei, drept ținătorii adevărului, fără să aștepte să se termine ancheta sau să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    „Dincolo de faptul că cele mai multe sunt doar paravane pentru lumea interlopă, armate de gealați, acoperiri legale pentru clanuri, firmele de pază nu sunt folositoare la nimic, în afară de a fi o supapă de refulare în situații sensibile.”

    La spitale, dacă ești din provincie și vii cu mașina proprie, îți spun că nu ai voie să parchezi pentru că „e incinta spitalului”, „ține de personalul spitalului”, „nu e evoie aici la ora asta” șamd. Și așa au devenit paznicii de la spitale operativi de extorcare [prin presiune] și-i disperează pe oameni să le dea bani doar ca să aibă unde să parcheze mașina, veniți după cine știe câte ore de și km de drum scurse.

    Iar situația îmi aduce aminte de cazul Dincă. Când poliția din Caracal s-a făcut în toate felurile, cu chestorul ăla care purta discuții cu interlopii prin telefon despre situație, l-au adus în prim-plan pe interlopul ăla care s-a aflat că are firmă de pază pt Oltchim, sau așa ceva.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.