Fii mai bun, doar de Crăciun

Articol din categoria: andreiu

O chestie pe care tot vreau să o scriu de vreo săptămână și tot uitam, apropo de oameni și de cât sunt ei de buni.

Taică-miu e destul de atehnic, nu neapărat anti tehnologie, dar nu a avut nici o tragere de inimă să țină pasul cu trendurile, mai ales la telefoane. Întotdeauna a mers pe mâna mea, nu i-a păsat foarte tare ce telefon are, atâta timp cât își face treaba cu el.
De când s-a născut fiică-mea, a vrut și el un smartphone, pentru whatsapp și să îi mai trimitem noi poze cu pitica. Nimic complicat, nimic sofisticat, atitudine de bunic posesor de nepoată superbă ca părinții ei.

Acum vreo lună mă sună și îmi spune că telefonul trebuie schimbat, că într-o dimineață nu a mai mers și a fost cu el la două centre de telefonie ( ca să nu dăm nume) și în ambele locuri i-au spus că nu are ce să-i mai facă, trebuie schimbat, că probabil nici garanția nu îl ajută și cel mai bine e să ia altul nou.

„Dar hei, dacă faceți acum abonament pe doi ani, plătiți doar X lei pe telefon și aveți oferta Y {infinit mai proastă decât ce are el la prepaid} pentru doar 50 de lei / lună”.

Nu a plecat pe fentă, a așteptat până am ajuns eu la Brăila acum 2 weekenduri și am rezolvat în 3 minute problema.

Whatsapp cerea un update. 3 minute mai târziu telefonul mergea perfect, merge perfect, acum 5 minute i-am trimis poze cu nepoată-sa.

Japcă, țeapă, la mica ciupeală. E scris în ADN, nu avem cum să ne salvăm de asta.

 

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Asa-i romanul , ce sa-i faci…;D

 2. #2 Comentariu nou

  Este exact perioada cand WhatsApp a primit spatiu gratuit pe Google Drive si trebuia sa dai acceptul (sa faca backup).
  Fiecare vrea sa vanda indiferent de circumstante. #trist

  • #3 Comentariu nou

   yep, exact atunci

 3. #4 Comentariu nou

  Mai grav e ca vreun sef il si felicita pentru ‘tehnica de vanzare’ folosita, in cazul in care pleci pe fenta. E un cerc vicios, oamenii de vanzari (cel putin cei din telecomunicatii) sunt infanterie linia 1. Motivul pentru care ajung sa foloseasca orice pot pentru a mai pacali un om sa faca un abonament e presiunea continua a targetului. Iar presiunea asta se propaga ierarhic, si unde nu sunt umeri (ca sa nu zic cap) deasupra (ierarhic, ca sa nu zic sef) sa mai tina din ea, cade direct pe soldatul de la ghiseul de consultanta. Si el da cu baioneta (ca sa nu zic barda), ca altceva nu are.

 4. #5 Comentariu nou

  Sa stii ca nu este asa doar in Romania. Mama a patit-o fix la fel in Italia. Problema este ca ea s-a grabit si m-a anuntat DUPA ce a luat un alt telefon.
  Deh, data viitoare o sa fie mai atenta. Sper.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.