O chestie pe care tot vreau să o scriu de vreo săptămână și tot uitam, apropo de oameni și de cât sunt ei de buni.

Taică-miu e destul de atehnic, nu neapărat anti tehnologie, dar nu a avut nici o tragere de inimă să țină pasul cu trendurile, mai ales la telefoane. Întotdeauna a mers pe mâna mea, nu i-a păsat foarte tare ce telefon are, atâta timp cât își face treaba cu el.
De când s-a născut fiică-mea, a vrut și el un smartphone, pentru whatsapp și să îi mai trimitem noi poze cu pitica. Nimic complicat, nimic sofisticat, atitudine de bunic posesor de nepoată superbă ca părinții ei.

Acum vreo lună mă sună și îmi spune că telefonul trebuie schimbat, că într-o dimineață nu a mai mers și a fost cu el la două centre de telefonie ( ca să nu dăm nume) și în ambele locuri i-au spus că nu are ce să-i mai facă, trebuie schimbat, că probabil nici garanția nu îl ajută și cel mai bine e să ia altul nou.

„Dar hei, dacă faceți acum abonament pe doi ani, plătiți doar X lei pe telefon și aveți oferta Y {infinit mai proastă decât ce are el la prepaid} pentru doar 50 de lei / lună”.

Nu a plecat pe fentă, a așteptat până am ajuns eu la Brăila acum 2 weekenduri și am rezolvat în 3 minute problema.

Whatsapp cerea un update. 3 minute mai târziu telefonul mergea perfect, merge perfect, acum 5 minute i-am trimis poze cu nepoată-sa.

Japcă, țeapă, la mica ciupeală. E scris în ADN, nu avem cum să ne salvăm de asta.