Fenomen extrem de rar: fierbe Dunărea! Aduceti borş şi mărar!

Articol din categoria: ca la noi


Am văzut zilele trecute la ştiri cum era prezentat un fenomen extrem de rar, fierbea Dunărea. Doua precizări am de făcut aici:
1. orice persoană cu un minim de cunoştinţe în ale fizicii şi logicii şi-ar putea da seama lejer că fenomenul este unul pe cât de banal, pe atât de normal. Apa e mai caldă decât aerul de deasupra ei şi se condensează. Nimic spectaculos.
2. fenomenul astă este atât de rar încât ai ocazia să îl vezi cam în fiecare iarna, când scade temperatura sub -10 grade.

Brăilean fiind, am văzut de multe ori cum Dunărea dădea în clocot.

Acum, dacă tot fierbe Dunărea, mă gândesc că în România, primarii oraşelor port la marele fluviu sunt mai mult decât incompetenţi [nu că mulţi n-ar fi pe bune, exemplul cel mai bun e  ăsta de la Brăila] pentru că având la dispoziţie un fluviu care clocoteşte lângă oraş, nu ai putea să racordezi termoficarea direct la apa din Dunăre?

S-ar scuti incredibil de multi bani cu încălzirea locuinţelor populaţiei.

Acum pe bune, chiar şi nişte aburi amărâţi au ajuns subiect de senzaţional?

foto

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Avand in vedere faptul ca formeaza subiect de stire numarul de followeri pe Twitter al vedetelor autohtone, pe asta cu Dunarea as considera-o cel putin rupta dintr-o lectie de cultura generala.

  2. #2 Comentariu nou

    Se pare ca pana si cel mai banal fenomen din tara asta ajunge subiect de prima-pagina a ziarelor din Romania. Exista o lipsa atat de acuta a subiectelor de presa incat sa scriem despre „cum fierbe Dunarea”? Adevarul e ca intre a citi mondenitati despre „vedetele autohtone” sau „despre un fenomen extrem de rar” prefer sa vad cu o poza cu Dunarea in clocot :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.