Fani, bani, gucci și dujmani. Valori? Educație? Vremurile ce vor veni?

Articol din categoria: atitudini

Am încercat să citesc asta și mi-a paralizat creierul pentru câteva minute. Brain freeze.

Ocazie cu care am aflat și eu cine este abi, acest nou idol al tinerilor din România, cel de gucci purtător și de valoare posesor. Și aflu că e în scandal cu Shelly, care a făcut mișto de el, dar nu el, o gagică, dar Shelly era acolo, deci are vină participativă. 5gang sunt și ei destul de bine, tot cu valoare, cu mașini, cu banii, cu jmekerie la purtător.

Ca paranteză, mie Shelly îmi place și cred că amestecându-se în război cu abi pierde enorm, el având un discurs corect, echilibrat, etic, departe de chestia suburbană produsă de abi. Și dacă cineva de la Global îl sfătuiește să ducă scandalul de dragul afișărilor, o face fix mercantil, nu pentru că i-ar vrea binele.

Revenind la război și la ce face abi. Văd că e role-model, văd că lumea vorbește despre el, văd că se face succes.

DAR! DAR! DAR!

În plină luptă de combatere a fenomenului de bully din școli, dintre tineri, să tolerezi, promovezi, propagi fenomenul ăsta în care se încurajează jigniri, inferioritatea feteler, etichetarea lor ca „zdrențe” și altele, mi se pare fundamental greșit. Plus faptul că se vorbește despre abandonul școlii. Altele și altele.

Acum poate vorbește părintele din mine, dar un challenge uriaș va fi să ne învățăm copiii să discearnă între valorile transmise acasă, între rigori și conduită socială și comportamentul ăsta total deplasat. Și nu se va termina aici.

Acum vorbește tatăl de fată din mine, dar nu știu cum va/voi reacționa în momentul în care un copil îi va spune fiică-mii „zdreanțo” doar pentru că el așa a văzut la abi, că abi așa zice și abi are dreptate, că poartă gucci, are bani, are mașini și s-a lăsat de școală ca să aibă succes.

Și în plus, are zeci de milioane de views pe youtube, deci așa trebuie să fie.

Sunt de acord, e o piață liberă, nu putem interzice pe nimeni să se exprime, dar, asemeni actelor teroriste, violenței extreme sau consumului de droguri, oare nu putem aplica filtrele cenzurii și pentru instigarea la comportament abuziv, agresiv, dezumanizant, discriminant?

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  ce seamana postul asta cu discursul de acum 22 de ani al mamei mele cand a auzit versuri de la BUG Mafia…

  • #2 Comentariu nou

   bai, m-am gandit la asta, sa stii. nu e la fel, BUG si Parazitii mai militau antisistem, anti politic, nu erau concentrati doar pe astea

 2. #3 Comentariu nou

  Și io-s de fată tată și sunt sigur că nu va avea probleme în a discerne între valori și… alte valori. Important, tind să cred, este să-l susții pe copil în a rămâne curios la orice și în a-și asuma acțiunile și urmările acestora.

  Valul ăsta de jmenari de catifea, pufuleți gangsta or whateva care-s unici pă Pământ, este ilar de-a dreptul. Am înțeles, e un melange între hip-hop, trap, mumble rap (dafq is that!), manele și hormoni, dar totul până la filtrele alea de voce. PÂNĂ AICI!!

 3. #4 Comentariu nou

  offtopic: cum revin in homepage din pagina unui articol?

  • #5 Comentariu nou

   Click pe bannerul din header

  • #6 Comentariu nou

   pe chrome cu adblocker nu-l afisa. a aparut dupa ce am obrit adblocker pe site-ul tau.

  • #7 Comentariu nou

   merci de feedback, hai ca pun si un homebutton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.