Am încercat să citesc asta și mi-a paralizat creierul pentru câteva minute. Brain freeze.

Ocazie cu care am aflat și eu cine este abi, acest nou idol al tinerilor din România, cel de gucci purtător și de valoare posesor. Și aflu că e în scandal cu Shelly, care a făcut mișto de el, dar nu el, o gagică, dar Shelly era acolo, deci are vină participativă. 5gang sunt și ei destul de bine, tot cu valoare, cu mașini, cu banii, cu jmekerie la purtător.

Ca paranteză, mie Shelly îmi place și cred că amestecându-se în război cu abi pierde enorm, el având un discurs corect, echilibrat, etic, departe de chestia suburbană produsă de abi. Și dacă cineva de la Global îl sfătuiește să ducă scandalul de dragul afișărilor, o face fix mercantil, nu pentru că i-ar vrea binele.

Revenind la război și la ce face abi. Văd că e role-model, văd că lumea vorbește despre el, văd că se face succes.

DAR! DAR! DAR!

În plină luptă de combatere a fenomenului de bully din școli, dintre tineri, să tolerezi, promovezi, propagi fenomenul ăsta în care se încurajează jigniri, inferioritatea feteler, etichetarea lor ca „zdrențe” și altele, mi se pare fundamental greșit. Plus faptul că se vorbește despre abandonul școlii. Altele și altele.

Acum poate vorbește părintele din mine, dar un challenge uriaș va fi să ne învățăm copiii să discearnă între valorile transmise acasă, între rigori și conduită socială și comportamentul ăsta total deplasat. Și nu se va termina aici.

Acum vorbește tatăl de fată din mine, dar nu știu cum va/voi reacționa în momentul în care un copil îi va spune fiică-mii „zdreanțo” doar pentru că el așa a văzut la abi, că abi așa zice și abi are dreptate, că poartă gucci, are bani, are mașini și s-a lăsat de școală ca să aibă succes.

Și în plus, are zeci de milioane de views pe youtube, deci așa trebuie să fie.

Sunt de acord, e o piață liberă, nu putem interzice pe nimeni să se exprime, dar, asemeni actelor teroriste, violenței extreme sau consumului de droguri, oare nu putem aplica filtrele cenzurii și pentru instigarea la comportament abuziv, agresiv, dezumanizant, discriminant?