Fanatism pana la moarte

Articol din categoria: wtf?

Inteleg ca unele culte religioase sunt oarecum stricte si nu si-au facut update la anul 2011 si dinamica societatii contemporane. Prefera sa urmeze canoane vechi de sute de ani, sa nu adere la cutumele pe care le practica celelalte religii mai permisive cum ar fi catolicismul sau ortodoxismul. In fine, e alegerea lor si daca le este bine asa cum sunt, succese pe viitor le doresc.

Insa bariera dintre strictete si fanatism este una destul de subtire si trecerea se poate face extrem de usor. Din experienta personala pot sa spun ca uneori credinta lor fata de entitatea suprema primeaza chiar si  in fata viitorului copiilor. Rude  indepartate de-ale bunicii-mii sunt membre ale unui cult protestant. Pe vremea lui Nea Nicu au ales sa renunte la scoala pentru ca se tineau ore si sambata, iar lucrul sau orice activitate desfasurata sambata este complet interzis in religia lor. Au ajuns toti numai zugravi si tricotese. A nu se intelege ca am ceva impotriva acestor  categorii sociale. Numai ca peste ani si-au tras niste pumni in cap si s-au apucat de facut licee la seral.
Cand toata lumea traia cu impresia ca si-au dat seama cum sta treaba, exact atunci au ales ei sa-i interzica unei pustoaice foarte destepte din familia lor sa dea examen pentru a intra in clasa 5a sa studieze la unul dintre cele mai bune colegii din Braila. De ce? Pentru ca examenul se sustinea sambata, bineinteles. Si e cah sambata. Acum pustoiaca este clasa a6a la un alt liceu, dar nu e acelasi lucru.

In fine, cu scoala sa spunem ca mai e cum mai e, dar cand iti vezi copilul la un pas de moarte pe patul de spital si tu nu accepti sa-i faci transfuzie pentru ca in nu stiu care pasaj din Bibilie se da de inteles ca nu ar fi in spiritul crestin, ce meriti sa patesti? Chiar atat de bestii pot fi oamenii astia? Sau numai niste indoctrinati prosti? Intreb numai.

Care este starea fetei aflate in coma, aflati aici.

In incheire dragi fanatici practicanti de religii stupide, uitati aici un exemplu de lupta pentru viata.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Treaba asta e o tara umana pana la urma, sa nu uitam de suicidurile in masa facute de varii culte de prin state in anii 80. Vom avea de-a face mereu cu oameni care se simt depasiti de.situatiile in care se afla asa ca vor recurge la a renunta la liberul arbitru si toarna dero pe creier. Macar nu mai suntem in evul mediu cand chiar daca nu se inventase inca, toata lumea avea dero in cap.

  2. #2 Comentariu nou

    nu stiu ce intelegi prin ”cult protestant”, insa cred ca faci o confuzie de termeni

    bisericile protestante (reformate, luterane etc) sunt cele mai liberale religii si culte din lume si din Romania (stiu asta, caci tocmai de aceea mi-am botezat copilul la reformati si nu la ortodocsi ori catolici) si in nici un caz nu au astfel de restrictii, precum cea mentionata de tine cu ziua de sambata…

    astea se intampla numai la secte (iehovisti, sambetisti etc), de obicei 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.