Pentru ca altfel nu-mi explic cum au putut producatorii sa gandeasca o unitate de aer care de obicei se monteaza la peste 1,50 m cu un cablu de alimentare de numai 30 de cm.
E economie de cablu? Au inceput sa faca producatorii cost-cutting asa masiv? De ce sa fiu nevoit sa umblu cu tot felul de prelungitoare care sa atarne aiurea pe pereti in loc sa puna ei macar 2m de cablu?
Nu mai vorbesc de estetic, asta iese clar din discutie.
Sau oare in tara producatoare prizele sunt montate pe tavan?
9 comentarii Adaugă comentariu
:)) Ar fi funny dar nu ar fi asa de trist 🙂
In general AC-ul se monteaza intr-o priza speciala, dedicata. Consuma destul de mult si are nevoie de un circuit separat. Asta e motivul pentru care nu are cablul lung, sa nu-l bagi intr-un prelungitor alaturi de alti consumatori.
Se presupune ca o sa-ti duci tu curent pana acolo 😉
mi se pare aiurea rau, dar na, te cred pe cuvant ca pari om serios :))
Ii dau dreptate lui criserb, in mod normal linia de alimentare a aerului trebuie sa fie oarecum „dedicata”. Se presupune ca o sa ai o priza special pentru acest lucru in locul in care doresti sa montezi aparatul. Totusi macar un metru ce cablu sa ii fi pus :P.
ca om ce tocmai si-a construit o casa am pus special in grinda priza in fiecare camera pentru aerul conditionat. inca din faza de proiect. se practica la orice constructie noua post decembrista.
Eu zic sa bagi in priza de la vecinul de sus, cred ca de asta e cablul de doar 30cm 😉
Cablu scurt pentru a evita supraincalzirea. Orice consumator mare de putere va fi comercializat cu un cablu destul de scurt. 🙂 Ex: cuptoare cu microunde, fiare de calcat etc.
La fierul de calcat am un cablu de pot sa leg un cal cu el.
Si de fiecare data cand cumperi un aparat nou trebuie sa faci cate o gaura pe ici pe colo++ altii folosesc metoda ieftina si rapida si cred cea mai nerecomandata de a folosi prelungitoare, aiurea….