Ce să faci și ce să vizitezi prin Dublin

Articol din categoria: andreiu

S-a dus săptămâna de huzur și umblat brambura prin Dublin, s-au dus banii, s-a dus mahmureala de după și cam asta a fost. Acum, după o săptămână petrecută acolo, zic să dau mai departe vreo 2-3 sugestii de locuri care merită vizitate, măcar și în drumul dintre 2 pub-uri.

Pentru început, trebuie să știți că irlandenzii sunt niște oameni educați cu forța, mai precis cu forța legii. Adică după 11 seara se cam închid cârciumile, după 10 seara nu se mai poate cumpăra alcool de nicăieri, pentru că e interzisă vânzarea, iar dimineața abia după ora 10:30 se poate bea o bere în pub, să nu se oprească oamenii să bea ceva în drum spre muncă. Toate astea ca să evite mahmureala la birou și productivitatea scăzută.  Cu toate astea, ei recomandă să se bea 3 beri pe zi pentru o viață sănătoasă.  Ironic, nu?

Dublin e un oraș destul de mișto, nu foarte mare, dar foarte bine și frumos îngrijit. Îți ia cam 3 zile să-l bați relaxat la pas și să vezi cam tot ce e de văzut, mai ales că te ajută și timpul, temperatura fiind în jur de 19-20 de grade vara, deci nu te sufoci de cald. Plouă des, cam de 2 ori pe zi, dar se duce repede.

Acum, de vizitat:

Clasica fabrica de bere Guinness. Nu m-a impresionat foarte tare, e un buluc de oameni, un haos și o gălăgie de îți vine să pleci cât mai repede. Dar compensează prin barul de la etajul 7, Gravity, care îți dă ocazia să vezi Dublin-ul de sus, cu un aproape 360 view.

guinness

Distileria Jameson: aici recomand cu toată încrederea să mergeți. Au tururi organizate, cam din oră în oră, cu ghizi destul de funny și funky, care au glumele la ei și răbdarea necesară să vă răspundă la orice întrebare. Ca sfat, când vine ghidul și zice că are nevoie de niște voluntari, ridicați mâna. Are nevoie de voluntari pentru o degustare profesionistă și la final vă dă diplomă de degustător Jameson. E de efect.

jameson

Trinity College Dublin: o instituție imensă, atât ca dimensiuni cât și ca valoare. Noi am nimerit cam aiurea, în plin sezon turistic și am trecut pe acolo cu valul, cam în grabă. Dar în extrasezon poți sta cât vrei tu și admira cărțile, biblioteca și clădirile de acolo.

trinity

Dublinia: imposibil de ratat, e fix în centru, o să vă ia ochii imediat.

Leprechaun Museum: pentru un pic de poveste, magie și întoarcere la vremurile copilăriei.

lepri

Dacă vă luați mașină, mergeți prin suburbii, sunt foarte mișto, cartiere întregi în care să te pierzi și să admiri vederea spre  marea Irlandei. Sau dacă aveți noroc, puteți vedea și foci.

foci

Dacă tot sunteți cu mașina, dați o fugă la Trim să vizitați castelul de acolo și apoi o fugă spre Upper Lake și Old Military Road.

upper

Cârciumile recomandate sunt cele din afara centrului, gen Sweetman, Foggy Dew sau Mullingan. Merită totuși băută o bere și la Temple Bar, că e de tradiție.

temple bar

Astea ar fi cele mai importante, din punctul meu de vedere. Dacă ajungeți, enjoy!

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Biblioteca aia arata super interesant. Ma duce cu gandul la Hogwarts cumva.

 2. #2 Comentariu nou

  si ai uitat church bar..foarte fain si acolo…

 3. #3 Comentariu nou

  @Mada bine, ar mai fi destule. Am zis si eu cateva 🙂

 4. #4 Comentariu nou

  data viitoare sa dai o fuga si la Croke Park Stadium. O sa privesti cu alti ochi competitiile lor de Gaelic Footbal si Hurling.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.