Răspunsul e la finalul articolului

Acum ceva ani, să tot fie vreo 5-6, stăteam într-un apartament foarte mare și frumos din Crângași. Foarte frumos la el era că avea o cameră cumva pe nord-vest și acolo era aproape întuneric mereu. Am ales eu camera aia, am zis că e ce trebuie pentru mine.

Doar că după ceva vreme, din 3 băieți din casă, eu eram mereu chiaun de cap, eram cel mai toropit mereu, băgam somn de plesneam, nu prea aveam vlagă, chestii d-astea bătrânești la 25 de ani.

Până într-un moment când a trebuit să dau dau jos draperiile și perdelele pentru curățenie. Bang, lumină în cameră. Aproape studioul foto de pe vremuri era acum luminat. Aveam lumină în cameră, vedeam ce culoare are mobila și cum arată chestiile din cameră. Wow.

Nu am mai pus draperii de atunci, chiar dacă am stat și pe sud, unde bătea soarele mereu, pe vremuri de burlacie.

Mai nou avem draperii, dar albe. Chiar dacă nu intră soarele, este lumină în casă. Și reușesc de ceva ani să fiu treaz la 07:30 fără să pornesc prea greu.

Acum și camera copilului este gândită să fie cât mai luminoasă și mai aerisită. Pentru că știu de la alții mai bătrâni cât de important e pentru copii să prindă vitamina D.

Am scris articolul ăsta citind despre importanța luminii în casă și cât de mult conteză sticla. Pentru că nu e suficient să fie o sticlă pusă pe un geam, ca să zic așa, mai ca pe mahala.

Eu am găsit câteva chestii interesante despre sticla produsă de cei de la Saint-Gobain, cum ar fi:

  • Saint-Gobain acoperă unele clădiri celebre din lume, cum ar fi Piramida de la Louvre, sediul BMW din Munchen, Opera din Beijing, 30 St Mary Axe (“Glonțul” din Londra), sediul TNT din Olanda și multe altele. De asemenea, și în București se află câteva clădiri “îmbrăcate” în Saint-Gobain: City Gate, North Gate, Petrom City, Porsche
  • Ah, să nu uităm – Mona Lisa de la Luvru este protejată cu o sticlă Saint-Gobain Glass

Acum, câteva chestii interesante despre SGG PLANISTAR SUN, produsul vedetă al acestei veri:

SGG PLANISTAR SUN este o sticlă pentru ferestre care oferă cinci avantaje față de sticla obișnuită:

  •   Izolare termică, pentru că este o sticlă cu emisivitate redusă (păstrează cădura produsă)
  •  Control solar – limitează supraîncălzirea spațiului interior datorită factorului solar scăzut, 62% din energia solară fiind blocată la exterior (scade efectul de seră resimțit).
  • Confort vizual – limitarea trecererii energiei solare permite utilizarea redusă a sistemelor de umbrire exterioare sau interioare
  • Transparența maximă – Gradul ridicat de transparență a sticlei, corelat cu mărimea ferestrei, permit o iluminare mai bună a spațiului interior, reducând astfel consumul luminii artificiale în timpul zilei.
  •  Economie de energie – SGG PLANISTAR SUN ajută la optimizarea consumului de curent pe toată durata anului, prin reducerea costurilor de răcire, încălzire și iluminare.

 

Și ca să răspund la întrebarea din titlu: speli geamurile și ai lumină în casă.