– Bei sucuri acidulate? – Ce nasol!

– Fumezi? – Vai de capul tău!

– Mănânci fast-food? – Ești deja pierdut!

– Mergi cu mașina sau cu taxiul sau cu uber în loc să mergi pe jos sau să iei o bicicletă? – Un nenorocit, o să omori planeta!

De asta te lovești dacă încerci să fii un om normal al anului 2015. Pentru că întotdeauna se va găsi cineva să te tragă de mânecă și să îți arate că greșești fundamental în tot ceea ce faci și că o să mori. Între noi fie vorba, o să mori bolnav, nu sănătos tun, ca moraliștii de serviciu.

Știți care e partea amuzantă în toată situația asta? Ăia care îți atrag atenția și te bat pe cruce sunt ăia care de fapt sunt aspiranți la un stil de viață sănătos, vegan, healthy și mai știu eu cum. Am prieteni care aleargă la maratoane, am prieteni care bagă câte 2 sau 3 triatloane pe an sau care zi de zi se trezesc la 6 și merg la sală.

Eh, ăstora nu le pasă ce fac eu. Ieșim la bere, ne hăhăim, râdem, povestim, unu bea apă, altul bea vin, altul bea bere. Unu pleacă la un kebab, altul la o salată și nu ne pasă de ce face celălalt. Pentru că e fix o opțiune personală, pe care am luat-o în deplinătatea facultăților mentale. Contează ca noi să fim ok cu ceea ce suntem NOI, nu cu ceea ce este ălalalt.

Eh, cu evangheliștii traiului sănătos trebuie avută conduita potrivită și pusă întrebările potrivite:

  1. Tu folosești cosmetice? Inclusiv săpun și gel de duș? Tu știi că și alea poluează?
  2.  Ai ceva împotrivă dacă eu mor bolnav și tu vei muri sănătos?