eurovision-2015-

Văd că începe lumea să se agite iar cu Eurovisionul. Piesele înscrise, piesele câștigătoare, presiune mare, concurență acerbă, emoțiile participanților și așa mai departe.

Întrebarea e: cui și de ce i-ar păsa? E un concurs de mâna a 3a, cu artiști reciclați sau expirați de care n-a auzit nici dracu pe continent. Că nu o să vezi Arctic Monkeys sau Adele cântând la Eurovision. Tot vedete de talia Paulei Seling sau a lui Trăistariu vom întâlni, indiferent de țara de proveniență.

Și cum nu ar fi suficient de inutilă simpla prezență de acolo, mai avem nevoie și de vreo 2 etape locale, unde să se strângă toți artiștii și să se dea în stambă, care dintre ei e mai cool, deși se știe dinainte cine va merge mai departe, pentru că juriul e format din dinozauri afoni, total rupți de realitățile lui 2015 în materie de muzică.

Cele 12 piese alese pentru finala din România sunt cântate de Luminiţa Anghel, Alexa şi Aurelian Temişan, Voltaj, Băieţii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee şi CEJ.

Eh, spuneți voi la care dintre ăștia ați plăti 5 lei ca să-i ascultați cântând undeva?

Așadar: care e miza? Mândrie națională? Aiurea, nici o legătură. Noi ne mândrim cu Hagi, Nadia și Halep, nu cu urmașii lui Ricky Dandel pe plaiurile mioritice.